in ,

Anbefales ikke

Det å dra på stevne med syk hest anbefales virkelig ikke. Nå var ikke jeg klar over at Kvikk var syk og hadde gasskolikk. Han er en mester på å skjule smerter. 

Opptrening

Kvikk har vært i full opptrening siden kolikkoperasjonen hans den 28.05.2020. Dette var hans andre operasjon for kolikk. Etter at vi kunne begynne å ri som vanlig igjen og trene han opp til normalen, må jeg si at jeg synes det har tatt mye lengre tid. Det har virket som om han er mye sliten, men jeg tror nesten at han bare prøver å komme seg litt unna og at han bruker de gamle skolehest knepene. 

Trene til stevne

Etter at vi begynte å trene mot stevne på Eidsvoll så har han vært sliten annenhver dag. Vi hadde mange fine økter, men dagen etter en fin økt så virket han sliten. Onsdag var han super, torsdag sliten og det samme med fredagen. Lørdagen tok vi en kort økt på morgningen. Han var fin, men ble svett av ingenting.
Søndag på selve stevnedagen var han veldig stressa. Han ville ikke stå i ro etter at han kom av hengeren. Jeg gikk rundt med han slik at han skulle få titte masse før jeg salet på. Likevel ville han ikke stå i ro. Det gikk fint på oppvarmingen, men når vi kom på utebanen virket det som om all energi gikk ut av han. 

Han ga alt

Når jeg rir Kvikk føler jeg alltid hans “energi”. Tenker ikke da på hvor mye energi han har, mer hans sinnsstemning. Han gjorde virkelig sitt beste og ville ikke skuffe meg ❤ Når vi var ferdig med programmet kjempet jeg mot tårene, det var et ganske følelsesladet ritt. Vi red opp fra utebanen og til bilen så det ble en liten tur på en liten grusvei. Deilig med en liten tur bare oss to, vi trengte det ❤

Anbefales ikke - syk hest på stevne

Takk til kjæresten som var med for å ta bilder og filme, og takk til mamma som var med som hestepasser og støttespiller ❤ 
Video fra stevne ser du her 👇

Gasskolikk – anbefales ikke

Når vi kom hjem fra stevnet så var Kvikk gjennomvåt av svette, men jeg tenkte det var pga at han hadde stått ca 1 time på hengeren. Jeg slapp han ut på beite og han virket fornøyd. Når jeg kom i stallen mandagen så rygget han når jeg kom med beinbeleggene. Han lot meg ta de på, men det var tydelig at det var noe. Jeg tenkte jeg skulle ri han for å kjenne etter hvordan han var før jeg evt ringte veterinær. Jeg tenkte tanken på om han kunne ha en låsing et eller annet sted. Mens jeg stelte han og skulle sale på så ble han bare mer og mer svett.  

Arian fra Romerike Hesteklinikk

Jeg valgte å ringe veterinæren min for å konferere med han. Det ble at han kom på kvelden. Han undersøkte Kvikk og tok blodprøver. Avføringen hans var litt tørr og han hadde ekstremt mye tarmlyder. Veterinære konkluderte med gasskolikk. Etter at han fikk mindre mat og smertestillende i form av Metacam rett i blodåren så var han ganske fin dagen derpå. 

Det anbefales ikke å dra på stevne med syk hest, jeg hadde ikke deltatt på stevne om jeg hadde vært klar over at han var syk. Jeg må understreke at det virkelig ikke kan anbefales å reise på stevne med syk hest 🥺

Tirsdagen skulle jeg kun longsjere han, han var da i mye bedre form. Hoppet, spratt og lagde masse lyder når han ble longsjert. Tydelig at han følte seg ganske så fresh 💕

Nå er vi tilbake igjen i full opptrening. Tror vi er ganske så gode og slitne for tiden, å litt støle 😜 Jeg har meldt oss på et nytt stevne, men usikker på om vi blir klare til da😁

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

7 Comments

Leave a Reply

7 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

  3. Pingback:

  4. Pingback:

  5. Pingback:

  6. Pingback:

  7. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Sier det igjen, for en ponni!

Lengter etter våren