in

Hvordan bli tøffere

Hvordan bli tøffere

Jeg vet at jeg må bli tøffere og det litt fort, men hvordan bli tøffere? Og hvorfor må jeg bli tøffere? Jo nå skal du høre. 

Som du sikkert har fått med deg så er jeg en stolt hestemamma til en herlig fjording. Kvikk er nå 19 år og jeg har hatt han i litt over 5 år. Kvikk er en snill og god læremester, men han liker litt sprell i blant. Innimellom så oppfører han seg som en meget bortskjemt hest, er det noe Kvikk ikke er så er det bortskjemt… He he 

19 åringen Kvikk

Den 22.05.2021 ble Kvikk hele 19 år. Dette måtte feires med litt godis så Kvikk fikk en Likit ball. Først virket han ikke interessert av den i det hele tatt, men når han først fikk smaken så sluttet han ikke. Han spiste opp den “ene siden”, som hadde smak av kirsebær, første dagen. 

Kvikk 19 år

Rett og slett tøffere

Jeg bryr meg ikke så mye lenger om han han tuller litt, les bukker eller kaster på seg, jeg blir da bare litt irritert og motivert til å ri bedre. Tidligere så har jeg faktisk valgt å avslutte rideøkten tidlig om han har kommet med noen sprell. Nå fortsetter jeg rideøkten uansett hva han gjør. 

Det største problemet mitt nå for tiden er egentlig at jeg mister hodet litt om vi er mange i hallen samtidig. Føler at jeg ofte rir i veien for andre, og jo mer jeg tenker på det jo mer rir jeg faktisk i veien for de andre🙄

Når vi er i hallen så liker ikke Kvikk det om de andre hestene kommer for nære eller “opp i rompa” på han. Jeg har nå kjøpt rød sløyfe som han kan ha i halen når vi for eksempel rir på stevner. Får håpe at andre da tar hensyn til det. 

Aldri ridd i torden – må rett og slett bli tøffere

Selv om jeg har hatt Kvikk nå i over 5 år så har jeg aldri ridd når det har tordnet før. Dette skyldes ikke at jeg ikke har valgt å ri når det tordner, det har bare aldri tordnet når jeg har ridd. Når det nå har regnet masse i det siste så har det også tordnet ganske mye. Jeg har da tenkt en del på det… Hvordan oppfører en hest seg i skikkelig tordenvær når den blir ridd? Vil han skvette og prøve å stikke? Dette er bare tull altså, Kvikk har aldri gjort noe som skal tyde på at han er redd torden eller lyn for den saks skyld. Dette er kun mentalt, men veldig ødeleggende når hodet mitt tuller slik. På bildet under så regnet det, tordnet og lynte. Han var rolig og søt når jeg tok han inn denne dagen selv om det tordnet og lynte 🥰

Våt og kald Kvikk

Jeg er ikke så “redd” lenger egentlig og dette har blitt mye bedre, det er mer en “gammel vane”. Jeg må lære meg å bli tøffere og holde hodet kaldt i enhver situasjon.

Hvordan bli tøffere

Så hvordan skal jeg bli tøffere? Jo, ved å gjøre ting jeg synes er skummelt. Det er nå et helt år siden Kvikk ble operert for kolikk sist. Han er i bedre form en noen gang.

På et års dagen, 28.05.2021, var dagen da varmen og sommeren slo til. Pga varmen og at jeg selv var ganske sliten så tenkte jeg at dette er dagen jeg skulle longsjere han. Jeg har alltid syntes det er litt ekkelt å longsjere. Tenk om det blir mye hopp og sprett og tenk om jeg mister han så han stikker av gårde.

Jeg tok med meg den lengste pisken jeg har og longsjerte Kvikk på utebanen. Det ble både hopp og sprett, men jaggu var det moro. Det så ut til at Kvikk storkoste seg i det fine været. Han både galopperte og travet godt frem. Lydig var han også, om jeg ba han øke eller roe seg så gjorde han det omgående. Han ble god og svett. Vi skrittet av på utebanen før vi tok en tur rundt gården. 

Bli tøffere

Jeg koste meg masse med Kvikk på utebanen. Det var virkelig moro å jobbe med han fra bakken. 

Det som er skummelt er ikke nødvendigvis farlig. 

Jeg er ikke sikker på at jeg helt vet hva som gikk av meg, men jeg har nå meldt meg på stevne den 12. juni. Her har jeg vært en gang tidligere så det er ikke fullt så skummelt. Den gangen hadde Kvikk også gasskolikk. Du kan lese om det i mitt blogginnlegg: anbefales ikke. Prosenten den gang ble veldig lav, 50,3% faktisk. Målet er kun å gjennomføre et LC3 dressurprogram på best mulig måte, samtidig som at Kvikk og jeg har det moro. Gleder meg faktisk litt. 

Tøffere en toget

På to uker nå så må jeg rett og slett bli tøffere. Jeg må bli mye mer konsekvent og strengere med Kvikk. Vi må øve på gode overganger, fremdrift, stille hender, lange ben. Styre med sjenklene og ikke tøylene.

DETTE KOMMER TIL Å GÅ BRA OG VI SKAL HA DET MORO UNDERVEIS!!!!

Hvordan bli tøffere

 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Moro med fjording - vår

Aldri kjedelig med fjording

Stevnestart

Stevnestart 2021