in

Det varte ikke så lenge

Fjordingen Kvikk

Ja, nei da, det varte ikke så lenge. Kvikk er å blir et ponnitroll. Sist dressurtime med takras noen større en andre så ble Kvikk et skikkelig ponnitroll igjen.

Nei da, det varte ikke så lenge

Hva mener jeg med – det varte ikke så lenge? Jo nå skal du høre. 
Jeg er jo litt pysete av meg og liker absolutt ikke når Kvikk hopper og spretter. Uansett hva grunnen er til at han hopper og spretter så liker jeg det ikke. Jeg får jo nærmest helt angst når han er litt tulling. Kvikk hoppet og spratt kun fordi det raste fra taket og han ble skremt. Når slikt som dette skjer så pleier “angsten” å sitte i kroppen lenge
– tenk om han skulle gjøre det igjen.

Drama Queen

De to første gangene skvatt han da det raste fra taket rett bak han, han er ikke så begeistret for høye eller ukjente lyder bak seg. Disse gangene travet vi bare og han roet seg veldig fort, men han tok helt av når vi galopperte. Vi galopperte på storvolte på høyre hånd når der raste fra taket igjen. Det raste fra taket akkurat når vi var ved vantet. Han er alltid litt mer “drama-queen” når han galopperer. 
Det var som å sitte på en rodeohest, men jaggu meg satt jeg ikke like fordømt på 😅 Jeg fikk stoppet han og fortsatte med galopparbeide. Selv om jeg nå egentlig ikke ønsket å ri så mye mer så fullførte vi timen med glans, selv med takras. Kvikk var ganske fornøyd etter timen. 

Det varte ikke så lenge - fine fjordingen

Forskjellen

Forskjellen fra tidligere og denne gangen var at pysa som oftest tar over og blir en stund fikk ikke lov til å bli værende, noe som var ganske så deilig. Man må regne med at litt hopp og sprett skjer, det er ikke til å unngå. Jeg må bare bli god på å takle det noe jeg må si begynner å bli mye bedre. Tidligere så hadde jeg avsluttet økten tidlig og gruet meg til å ri igjen. 

Osteopat på besøk 

Jeg synes det er veldig greit at Kvikk får en behandling innimellom. Om det skulle være noe så finner man det jo da ut og forhåpentligvis før han evt skulle få store plager og smerter. Kvikk har hatt besøk av osteopat tidligere, det begynner å bli en god stund siden nå.

Osteopat til hest

Osteopaten skulle behandle to hester denne onsdagen. Mens vi ventet på at det skulle bli Kvikk sin tur så benyttet jeg muligheten til å kose litt med søteste Sara.

stallkos

I og med at jeg red han på time tirsdag og han skulle ha osteopatbehandling onsdag så longsjerte jeg han før behandlingen. Så ut som at han koste seg med å få ut litt energi uten rytter 🤩 Han er bare helt herlig å jobbe med 🥰 

Cisco

I og med at Kvikk ikke skulle ris denne onsdagen så fikk jeg kose meg litt med Cisco igjen. Alt for lenge siden jeg red han sist så det var veldig uvant med hans store bevegelser. Veldig moro å ri han igjen 🥰 Det var jo fineste Cisco som lærte meg at fart er moro og denne gangen var han meget full av fart 😂

Det varte ikke så lenge - Cisco

Torsdag hadde Tone Kvikk. Da ble det en trav og galopp tur før de red litt bommer og hindre. Når jeg jeg red han igjen på fredag så var han så liten å sitte på, men ikke si det til han🤣 Vi koste oss masse i hallen før vi leide på tur sammen med Mona og Cisco. Kvikk gikk å flørta med Mona (tante sukker) hele tiden for å få godbiter, han fikk til slutt lønn for strevet 🥰

koser seg på tur

Fremover

Som jeg skrev litt lengre opp så må jeg lære meg å takle hopp og sprett litt bedre. Jeg har allerede blitt mye bedre, men det kan bli enda bedre. Etter at jeg flyttet til Stall Uller så har jeg kommet veldig langt. Fra å være avhengig av at andre red Kvikk for at han virkelig skal få jobbe og få ut energien så gjør jeg dette selv nå. Tidligere har jeg heller ikke longsjert han da jeg har syntes det har vært skummelt. Nå longsjerer jeg han gjerne og synes det er moro. Lenge leve progresjon og heldigvis så varte det ikke så lenge denne gangen 🥰 

Dressurøkt

Kvikk var helt fantastisk på dagens dressurøkt og jeg var faktisk ganske så “på jobb”, fokuserte og jobbet godt begge to. Han kan absolutt bli mye mer lydig for sjenkel så det må vi jobbe masse med. Om han synes ting er ganske slitsomt prøver han å jukse slik at det blir lettere 🙄 Likevel er jeg ganske fornøyd og vi skrittet opp til ridehuset. Han fikk lov å komme ut i kun pysj så han var litt fornøyd. Hadde det vært opp til han så hadde han helst stått naken, men han ble så svett at det kunne han ikke. Etter dagens dressurøkt så er jeg helt sikker på at det ikke varte så lenge, angsten forsvant like fort som den kom 🥰 LYKKE

Flink hest på dressurtime

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Endelig ekte progresjon

Rir for instruktør

Hvorfor er det så annerledes å ri for instruktør