in

Dressurstevne Ellingsrud Rytterklubb

Dressurstevne igjen 😅 Jeg har aldri vært i tvil om at det er dressurridning jeg ønsker å satse på. Tidligere har jeg likt sprang også, men det har likevel alltid vært dressuren som har vært min favoritt. Målet har vært å starte MB på dressurstevne: Dette målet har blitt noe redusert de siste to årene. Altså jeg har ikke gitt opp, jeg har bare blitt litt mer realistisk. Mitt mål er nå at Kvikk (Eken) og jeg skal komme så langt som overhodet mulig, og vi skal ha det moro underveis. 

Dressurstevne

Før jeg flyttet til Stall Uller så var jeg på et stevne utenfor stallen jeg stod på tidligere. Jeg var da på stevne hos Skedsmo Rideklubb og startet LC1 som går på 40*20 bane, dette var i 2018. 

Stevne Skedsmo Rideklubb - dressurstevne

Etter det så har jeg kun deltatt på stevner på Fortuna Rideklubb, men det var jo virkelig på hjemmebane  😋Jeg hadde min skikkelige debut 20.09.2020, da hos Eidsvoll Hestesportklubb. Endte med en prosent på 50,3. Var så på stevne nå den 12.06.2021 på samme sted.

Stevnestart - dressurstevne

Hvem kunne vite at dette skulle dressurstevne som gjorde at jeg ble bitt av basillen.. Det ble virkelig stevnestart 2021 det. Brått var jeg meldt på til dressurstevne den 19.06.2021 på Ellingsrud Rytterklubb også. 

Dressurstevne ERUD 

Denne stevnedagen startet mye roligere. Starttid denne gangen var 09:48 og det var mye kortere å kjøre til stevne. Startet dagen i stallen kl 07:00. Hektet hestehengeren på bilen og begynte å pakke ut i den. Alt gikk mye fortere enn sist gang, jeg hadde til og med tid til overs 😅 

Så var det å laste Kvikk på hengeren. Han ville ikke på hengeren, men gikk nå på etter en liten stund. Det tok to godbiter så var han på. Det tok rundt 25 minutter å kjøre til Ellingsrud så vi hadde god tid. 

Før jeg skulle laste Kvikk av hengeren så fikk jeg på meg resten av stevneutstyret: 

  • Kalvekryss
  • Jakke
  • ridestøvler

På med stevneklærne

Laste av hesten

Åpnet lemmen bak, tok av grimen for å sette på hodelaget. Kvikk utførte litt Yoga på hengeren, han tok hodet helt tilbake til rompa og dyttet opp bak-bommen. Han løp så ut av hengeren, det var bare å rope “løs hest” da. Er det mulig lissom, for en liten drittunge han kan være. Nå løp han ikke så alt for langt, det var grønt gress 4 meter bortenfor hengeren så han bråstoppet der. Fin start på dagen 😣 

På med utstyret

Fikk salet på denne trassige fjordingen med hjelp fra Camilla mens han stod å spiste av det grønne gresset. Han klarer ikke å stå stille når vi er på nye steder, han skal ha med seg alt som skjer overalt. Han synes det er meget vanskelig å få med seg alt om han står stille 🙄 Da det var meldt en del regn så måtte det bli en ny sjabrakk. Kunne ikke risikerer at den fine mamma har laget til meg blir ødelagt😅 

Dressurstevne - utstyret på

Oppvarming

 Dagens oppvarming ble ikke akkurat slik den burde. Hodet mitt stoppet å fungere og jeg ville bare kaste inn håndkle. Tårene trillet og jeg ønsket meg langt vekk i stad.  Min fantastiske kjæreste coachet og oppmuntret meg som bare han kan. Aner ikke helt hvorfor jeg blir slik.. det skjedde jo egentlig ikke noe, Kvikk var bare et lite ponnitroll. Som fantastiske Gunn sa: det har da ikke noe med ridningen å gjøre!

Dressurstevne - tankefull

Gunn sa at jeg burde gå ut å varme opp på utebanen i stedet for inne i hallen. Det var veldig lurt, det var liksom det som skulle til for å få meg litt ut av det. 
Jeg fikk skrittet, travet og galoppert litt før det ble min tur. Rakk å prate litt med Elizabeth som kom med noen oppmuntrende ord før hun fulgte meg til inngangen til dressurrailen. 

Det er så viktig å ha folk rundt seg som tar deg for den du er og er en støtte, det betyr så mye 💛 Takk til alle som var der for meg i dag og støttet og heiet: kjæresten min, Hilde, Mia, Gunn, Trude, Ida, Elizabeth, Camilla, Mona, Hennie og Stine 💛 må ikke glemme de som heiet hjemmefra eller fra andre steder da 💛

Programridningen LC3

Programmet gikk ganske greit, kan ikke si at jeg er misfornøyd. Vi fattet kontra i venstregaloppen som kostet oss noen poeng. Vi hadde gode rideveier, det var mye lettere med rail enn med gjerdet/vegger. Prosenten landet på 59,6 😃
20.09.2020: 50,3%
12.06.2021: 56,8%
19.06.2021: 59,6%

Video kommer litt senere 😊

To stykk som venter for å se om vi blir plassert eller ikke. Det var i alt 6 plasserte, når vi rykket ned til 7. reiste vi hjem 😊 Vi ble nr 12 av 21 😎

Dressurstevne - venter på resultatet

Dressurstevne - venter

Hjemturen

Kvikk ville ikke på hengeren igjen når vi skulle reise. Tror nesten vi brukte opp mot 20 min før jeg fikk han på. Det hjalp verken med godbiter, grøt eller god ord. Han nektet å gå på hengeren. Tålmodighet og det å overse han hjalp ikke i det hele tatt. Jeg ble til slutt sinna, men roet meg igjen ganske omgående. Kvikk valgte da å gå rett på 🤨

Vil ikke på hestehengeren

 Dagen kan ikke ha vært så avskrekkende, jeg har meldt meg på nytt stevne. Skal tilbake igjen til ERUD den 27.06.2021 🤣

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Stevnestart

Stevnestart 2021

Stevnehest

Stevnehest