in ,

Sier det igjen, for en ponni!

Ja, jeg vet jeg skryter mye av Kvikk. Slik blir det jo når man har verdens beste ponni (meget objektivt sett da altså) 🥰 Dette er en ponni med store bokstaver. Sta og trassig, men snill som dagen er lang. 

Ponni

Sist helg var vi på stevne på Eidsvoll. Vi kom på siste plass, men det er ikke så rart for denne ponnien hadde gasskolikk. Han hadde sterke smerter, likevel så gjorde han så godt han kunne på stevnet. Må si jeg synes det holder nå, tror nesten forsikringsselskapet sier det samme. Kun i år så har Kvikk blitt operert for kolikk, hatt rift på øyet og nå sist gasskolikk. I mitt eie har Kvikk hatt kolikk to ganger så nå tenker jeg at han får hete Mr Kolikk 🤣

ponni vil ha godbit

Vi er ikke helt der

Vi er ikke helt der vi burde ha vært. Kvikk er ikke ferdig opptrent, det er nå 4 mnd siden operasjonen, ikke sikkert at han skal være lenger enn han er nå. Uansett får vi nå begge god hjelp av den fine treneren Gunn. Vi trener nå intervalltrening, dette skal vi gjøre til både Kvikk og jeg har kommet oss et godt stykke lenger. 

Jeg er litt usikker på om det kommer til å bli noe mer stevner på oss fremover. Det får vi nesten bare ta som det kommer. Det som er helt sikkert er at vi skal reise litt ut på treninger slik at vi blir mer vant til å farte rundt. Blir så mye bedre fos oss begge dersom vi er litt mer reisevant. 

Sulten ponni

Som du ser av bilde over så er Kvikk glad i mat. Han har vært veldig sulten nå, men det er kanskje ikke så rart med tanke på at han har stått på beite nesten helt frem til nå.  Han har nå gått fra å så fra å spise hele dagen til å få kun 2 kg høy til frokost og 2 kg høy til lunsj. Han får 1 kg høy som ekstrafôring samt at han får 3 kg til kveld, men han er nok litt sulten, men vil tro det roer seg snart. 

Luftsluker

Kvikk har alltid “prøvd å sluke luft”, men han har liksom ikke fått det til. Så ble det at han fikk til 1 av 10 forsøk. Etter første kolikkoperasjonen i 2016 ble det litt verre, men det roet seg igjen. Etter operasjonen i år har han virkelig begynt å sluke luft og han får det til hver eneste gang. Han “krommer” halsen i løse luften og drar inn luft. Hadde håpet det skulle roe seg ned, men han sluker like mye inne som ute. Så nå har jeg handlet inn litt til han. 

  • Høyball – ball som rommer inntil 3 kg høy. 
  • Finmasket høynett. 
  • Stor ball han kan leke med ute. 

Når han spiser sluker han ikke luft så da får jeg bare sørge for at han bruker lang tid på maten. Jeg tenker da å bruke høynettet til lunsjen og høyballen til ekstrafôringen. 

 

Krysser alt jeg har for at han skal holde seg frisk og rask fremover. Med riktig og variert trening fremover så skal nok dette bli meget bra. 

 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Grovfôr hest

Gasskolikk – stakkars Kvikk

Anbefales ikke