in ,

Kolikkoperasjon

I går gjennomgikk Kvikk på ny en kolikkoperasjon. Lille ponnitrollet mitt er nå hardfør og sterk. Tøffere enn toget. Likevel er jeg urolig for at dette ikke skal ende godt. 

Oppdatering en 

Jeg ventet en evighet, det føltes virkelig ut som en evighet i det minste, på telefonen fra Bjerke Dyrehospital i går kveld. De ringte da noe sent. Klokken 22 kom telefonen. Kvikk var ganske så frisk og rask, og ikke minst sulten. Problemet var bare at han ikke kunne få mat eller drikke i det hele tatt i går, men han fikk veske intravenøst. Kirurgen hadde sagt at han nok kunne få drikke litt vann på morgenen i dag og at han nok kunne få grøt i kveld. Kan tenke meg hvor vanskelig det er for han å forstå dette, han som er så matvrak. 

Blir lenge til Kvikk kan få gress igjen nå

Matvrak

Oppdatering to

De ringte på ny med en oppdatering etter Kvikk sin kolikkoperasjon i dag litt før kl 10. Det ble da fortalt at dette var en merkelig sak. De hadde ikke vært borte i en så frisk og rask hest etter en slik operasjon tidligere. Han var fortsatt meget «kvikk» og nå veldig sulten så han maser en del, men han må bare vente. Kirurgen hadde fortsatt ment at han nok kunne få grøt i kveld. 

Når jeg nå pratet med de på Bjerke var jeg rolig nok til å kunne spør og grave litt.
Hva kom dette av? Var det noe jeg kunne ha unngått? 
Hun fortalte at alle hester har et lite tomrom i magen som ikke er til noe. Ingen vet hvorfor det er der, men det er da nå der. Hun fortalte også at tarmene pleier å bevege litt på seg og at dette var normalt. Tynntarmen til Kvikk hadde klart å komme seg inn i dette tomrommet og klart å sette seg fast inne i dette rommet. Tynntarmen hadde da hovnet opp slik at den da ikke fikk ordentlig blodomløp slik at tarmen var på vei til å «dø», men som sagt så fikk de reddet denne ved å operere så tidlig som de gjorde. Det var altså i dette tilfellet ikke noe man kunne gjort for å forhindre dette. Min fine fjording hadde her bare maks uflaks. 

kolikkoperasjon

Så fremst alt går fint så får jeg ikke ny oppdatering fra Bjerke før i morgen tidlig igjen. 

Les om gårsdagen her: Kvikk operert for kolikk – igjen

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

3 Comments

Leave a Reply

3 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

  3. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Kvikk operert på Bjerke Dyrehospital – igjen

Når dyr blir syke