in

Stevnestart 2021

Stevnestart

Endelig åpnet det opp litt igjen slik at det ble endelig tid for stevnestart. Landet har vært koronastengt nå så lenge at det er virkelig deilig at landet har startet å åpne opp litt. 

Video av stevnet og min reaksjon på prosenten finner du i bunnen av innlegget 👇🏻

Stevne 12.06.2021 Eidsvoll Hestesportsklubb

Selv om jeg absolutt ikke følte meg klar så meldte jeg meg på stevne til Eidsvoll Hestesportsklubb, som ble arrangert på Stall Hjera. Vi deltok der i september i fjor så jeg tenkte det var et greit sted å starte. Stevne 20.09.2020 finner du her: fjorårets stevne.

Jeg hadde ikke så store forhåpningene, men håpet å slå resultatet vi fikk sist. Det gikk ikke så bra sist og vi landet på 50,3 % og en siste plass av 22 startende.

Selv om jeg ikke hadde så store forhåpninger så hadde jeg likevel et håp om å kunne kvalifisere meg til Fjordhest NM. Dette selv om jeg ikke kommer til å delta der. For å kvalifisere seg må man ha deltatt på et stevne i 2020 eller 2021 og fått minst 55%.

Dagen før dagen 

For å spare på kreftene til Kvikk, og mine egne for den sak skyld, så red jeg ikke på fredagen. Leide kun en liten tur og Kvikk fikk en etterlengtet spa-dag.

Først trimmet jeg hovskjegget hans, så man og hale før han fikk en god dusj.

Jeg pusset utstyret til Kvikk og mine ridestøvler. Hang frem stevneklærne så det skulle være klart til stevnedagen. 

Stevnedagen

Vi fikk ekvipasjenummer 24 og starttid klokken 09:27. I og med at dette var på Eidsvoll så måtte vi reise fra stallen klokken 07:00.

Da var det ikke annet å gjøre enn å sette klokken til å ringe 04:30 på en lørdag. Jeg måtte rekke å dusje, fikse hår og kle på meg.

Jeg liker også å ta meg en kopp kaffe eller to på morgningen før jeg skal ut av huset. Mens jeg ordner meg så fikk jeg plutselig for meg at jeg ikke kunne dressurprogrammet lenger. Jeg feide tankene unna, LC3 kan jeg da godt nå 🙄

Jeg dro til stallen litt før klokken 06:00. Hektet på hengeren på bilen før jeg fôret alle hestene høy inne slik at de hadde noe å gjøre frem til morgenfôrer var på plass. 

Takknemlige Kvikk

Kvikk var så takknemlig for at han fikk en spadag med en god dusj at han bestemte seg for å sove i sin egen avføring. Noe jeg så litt sent, men det var da bare å ta hesten med inn i dusjen igjen før vi kunne reise. 

Hestebæsj

Kvikk ble nogen noenlunde ren og vi var straks klare til avreise. Måtte bare gå igjennom alt som var pakket så jeg var sikker på at jeg ikke hadde glemt noe viktig.

Må innrømme at jeg er veldig fornøyd med hestehengeren. Akkurat perfekt til oss. 

Stevnestart - klar til avreise

Stevnestart

Det tok oss rundt 1 time og 15 minutter fra stallen til stevnestedet. Det nærmet seg stevnestart, men fortsatt var nervene i sjakk. Jeg tok Kvikk av hengeren og gikk litt rundt på plassen slik at han kunne få titte ferdig. Han har ikke for vane å stå stille når jeg er på ukjente steder, da vil han få med seg alt. Han er litt som den naboen som alltid står i vinduet for å ikke gå glipp av noe.

Fryktelig slitsomt å sale på en hest som skal gå rundt hele tiden. Stevnestart nærmet seg med stormskritt, ting tar litt lenger tid når man må sale på en hest i fart 😆. 

Oppvarmingen

Fikk da salet på og kom meg ned til oppvarmingen. Oppvarmingen foregikk inne i en 20×40 ridehall. Jeg hadde så store planer for oppvarmingen, men klarte ikke å gjennomføre planene mine.

Jeg begynte å miste hode under oppvarmingen når jeg skulle fatte galopp. Venstregaloppen ble kun i kontra. Jeg fikk til en korrekt fatning så jeg ga meg med det, men jeg kjente på den følelsen at jeg skulle ha gjort så mye mer i oppvarmingen.

Jeg skulle fått han mye mer vâr for skjenkel. Han gikk greit frem i travet.

Plutselig var det min tur, jeg gikk inn på stevnebanen 09:24.

Stevnestart 2021

Eken og Tonje 12.06.2021

Første stevnestart i 2021 – LC3

Jeg fikk skrittet og travet en volte ved dommerboden før jeg travet ned langsiden, så blåste dommer Cecilie Remmert i fløyta. Stevnestart 🥰

Kvikk var ganske energisk og tittete, noe som gjorde at jeg av gammel vane begynte å holde han tilbake. Når vi kom til fritt skritt så skrittet han to skritt før han begynte å trave igjen, selv om jeg brøt av til skritt igjen så ble øvelsen underkjent.

Kvikk hadde en god trav, men når vi kom til den delen av programmet hvor vi skulle galoppere så holdt jeg han for mye igjen.

Det ble en mye bedre galopp enn sist, men den var ikke god nok.

Etter siste volte, som var i høyregalopp, var jeg så skuffet da volten verken ble rund eller stor nok.

Jeg fryktet at prosenten ble lik som i fjor, 50,3% 😣

Venter i spenning på dommerens bedømming 

Arrangørene nå til dags laster opp resultatene live på Equipe så da er det bare å vente på at de skal lastes opp.

Kvikk dilter trofast etter meg mens jeg sjekker resultatet fra årets stevnestart. 

Venter i spenning

OMG kommer resultatet snart eller??

Venter på stevneresultat

Det ble et mye bedre resultat enn jeg hadde turt å håpe på. 56,8% og jeg er kvalifisert til Fjordhest NM 🤣🤣

Hestepasser og fotograf

Min kjære mann var med som både hestepasser og fotograf. Tusen takk, du er best 😘

Verdens beste hestepasser

Årets stevnestart ble mye bedre enn i fjorårets stevnestart. Nå er det bare å trene og trene, nytt stevne igjen om under en uke. Lørdag 19.06.2021 skal vi til Ellingsrud. Jeg gru-gleder meg 😆

Video av stevnet og min reaksjon når resultatet endelig ble live ser du her: 

Stevneklærne er vasket og klare for neste stevne. LC3 på Ellingsrud den 19.06.2021.

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Hvordan bli tøffere

Hvordan bli tøffere

Dressurstevne Ellingsrud Rytterklubb