in

Dressurekvipasje in the making

Dressurekvipasje

Kvikk og jeg er nå en dressurekvipasje in the making. Vi har nå “alltid” vært en dressurekvipasje in the making, forskjellen nå er at jeg har knekt noen koder. Fremdrift – tøyler – skjenkler, og ikke minst stol på deg selv og hesten. 

Målet som dressurekvipasje

Jeg har nevnt mine mål tidligere og de har nok vært større en de jeg har nå, men man må være realistisk også. Mitt nye mål er derfor LB i løpet av 2022 og LA i 2023. Om jeg klarer å komme meg til LA tidligere så er jo det bare fint, men det er mye som må på plass innen da. 

Om jeg klarer å fortsette progresjonen vi har hatt til nå så bør det jo gå fint. 

Resultat stevner i 2020/2021:

Eidsvoll 20. september 2020 – 50,3%
Eidsvoll 12. juni 2021 – 56,8%
Ellingsrud 19. juni 2021 – 59,6%
Ellingsrud 27. juni 2021- 64 %

Hva mangler

Altså det er mye som mangler, men for å komme meg videre fra LC så er det et par ting som er viktigst. For å komme meg videre til LB så må jeg klare å holde Kvikk på tøylen i mer en to sekunder og ri godt frem i nedsittende trav. Til LA så må vi kunne bakdelsvending og kontragalopp. 

Dressurekvipasje in the making

Vi har jobbet mye med fremdrift, såpass mye at det nå er moro at han går fremover. Dersom han har hatt for mye fremdrift tidligere så har jeg prøvd å holde han tilbake litt.
Nå for tiden jobber vi med fremdrift og det å få han til å gå på tøylen. Det er ikke før nå i det siste jeg har forstått hvor mye sjenklene har å si for å få han på tøylen. 
En ting må jeg si; denne hesten gir ikke noe gratis, skal han gjøre noe må du jobbe for det og da jobbe for det hele tiden. 

Det har ikke blitt mye treninger i sommer da instruktørene mine har hatt ferie, og når de nå er tilbake fra ferie så har jeg 3 uker ferie 😆🤣
Selv om det ikke har vært noen form for instruksjon så har vi ikke ligget på latsiden av den grunn. Vi har jobbet mye med galoppen og det å bli trygg galoppen igjen. Nå kan jeg fint pirke han litt på rompa med pisken eller bruke bena uten å bekymre meg for om han kommer til å komme med et bukk eller bli sur. Virker nesten som at jo mer konsekvent jeg er og jo mer han må jobbe jo mer fornøyd er han 😍 Dressurstjernen min 🥰

Dressurekvipasje fjordhest

Ny sal og dressurridestøvler

Etter at jeg fikk den nye salen så har jeg virkelig skjønt hvor viktig det er å gode verktøy. Kvikk trives virkelig med den nye salen. Jeg synes jeg får mer og bedre respons. 
Med ny sal og nye ridestøvler, må bare ri de ordentlig inn først, og ikke minst en glødende motivasjon så blir dette bra 🤩

💙Dressurekvipasje in the making 💙

💙 Bletchley Monoflap Dressursal og dressurridestøvler fra Pioneer 💙

Bletchley Monoflap Dressursal og dressurridestøvler fra Pioneer

Ferien 2021

Som sagt så har vi nå ferie, vi startet ferien 2. august og skal ha tre uker ferie. Vi startet ferien med en liten norgesferie, Kristiansand og Stavanger. Når jeg kom tilbake til stallen etter å ha vært borte fra Kvikk i fire dager så var han veldig kosete. Dyttet meg inn i boksdøren og klemte hodet sitt “inn mot meg”, der stod han lenge og bare koste 🥰 Varmer en hestemammas hjerte 💙

Kosete fjording

Kvikk er så fantastisk flott for tiden. Han er en trygg og god læremester 💙 Det er så herlig å kunne trene på å tørre å pushe oss. Han tar alt på strak hov og med et arbeidshjerte og glede som virkelig merkes. Etter hver økt så er Kvikk sliten og fornøyd, mens jeg støl i ben og og merker det i skuldrene.

Dressurekvipasje team Eken

💙Deilig med gress etter en fin dressurøkt i hallen 💙Dressurekvipasje in the making 💙

Gressende hest

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Bletchley Syntetisk Monoflap Dressursal

Bletchley Monoflap Dressursal

Flor og Fjære blondinebloggen

Flor og Fjære – Stavanger