in ,

Jeg ble sinna

Frekk Fjording - nok er nok

Jeg ble så sinna sist jeg red på time for min fantastiske instruktør Gunn. Ikke sinna på henne eller på hesten. Vel jeg ble nok sint på hesten også om jeg skal være helt ærlig, men mest ble jeg sinna på meg selv.  

Hvorfor ble jeg sint? 

Jeg red på dressurtime for Gunn lørdag. For en gang skyld hadde vi ganske god tid. Vi varmet opp godt i skritt før jeg begynte å trave. Vi travet ned langsiden hvor jeg fokuserte på å få han frem (trave mer aktivt).  Før jeg vet ordet av det så kaster Kvikk seg 180 grader rundt. Hvorfor han gjorde det? Jo, du skjønner det at vi nærmet oss porten inn til ridehallen. Inn døra kom Gunn gående inn på krykker. 
Jeg ble ganske sint på Kvikk. Altså det er helt greit at han skvetter, men at han prøver å flykte bort fra døren – det er ikke greit! 

Vi startet timen i trav, igjen å ri han frem. Han må ha en fin fremdrift dersom vi skal kunne komme oss videre og få ridd et skikkelig godt program. Vi travet hele firkantsporet med 10 meters volter her og der,  vi konsentrerte oss om å ri fine hjørner (det å ri godt ut i hjørnene er ikke så lett som man skulle trodd). Vi red serpentiner med tre buer, skjenkelvikninger og travet på storvolte. 

Vondt i magen, kvalme og tårer

Gunn sa så fatter du galopp… Jeg klarte ikke jeg fikk en stor klump i magen og det føltes som om jeg skulle kaste opp. Jeg tok Kvikk ned i skritt.
Jeg hadde litt før dette hørt at det kom en bil og henger. Jeg så for meg at de ville komme inn i ridehallen mens jeg da galopperte nede ved porten. Dersom Kvikk skvetter når han galopperer så reagerer han så mye mer voldsomt. 
Jeg fortalte Gunn at jeg kommer til å kaste opp og forklarte henne hvorfor. Hun er så forståelsesfull og rett og slett bare herlig 💕

Jeg ble så sint på meg selv, jeg kjente at tårene presset på.
– Hadde vi ikke kommet lenger enn dette?
Det endte med at jeg ble så sint at jeg satte han i galopp fra skritt og galopperte et par runder på storvolte nede ved porten. Herlig følelse når klumpen i magen forsvinner 🥰. 

Galopp

Det ble en riktig fin økt i galopp. Tankene om ekvipasjen som “kunne komme inn når som helst” ble nesten borte. Jeg tenkte at de fikk bare komme inn, om Kvikk reagerte så skulle han nok få angre på det 😜 Kvikk fikk en god galopp, litt dårligere venstregalopp. Han fikk virkelig kjørt seg. Det ble galopp med fokus på å ri frem og bøye på volte. Det er litt ekkelt når jeg rir han frem. Ikke fordi det går fort, men fordi han løfter ryggen. At han løfter ryggen er for meg veldig uvant. 

Herlig 😍 det gikk nettopp opp for meg at jeg ikke synes farten er skummel lenger 😍 

Sinna rytter - svett ponni

Kvikk ble så svett at han fikk på seg svettedekken under inne-dekkenet. Lenge siden jeg har hatt en så “hard økt” med han.

Svett Fjording

Gleder meg til neste dressurtime. Vi skal øve masse og kose oss frem til da. Dette skal vi få til lille Kvikkusen min 💕

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Regntid betyr regndekken med hals

Mørkere tid = tullete ponni

Rampetroll

Er alt ødelagt?