in

Stevnehest

Stevnehest

Da har Kvikk og jeg vært på vårt tredje stevne i år. Det ble tre stevner de siste tre helgene det. Kvikk har virkelig blitt en fin reisekamerat og stevnehest igjen. 

Ut på tur aldri sur

Kvikk har alltid vært lett å reise med, han har alltid gått rett på hengeren. I en periode nå så har han ikke vært så hyggelig. Ikke skulle han på hengeren og jaggu brøt han seg ut av hengeren en gang også. Jeg hadde så lyst til å kaste inn håndkle og bare gi opp. Med litt endringer på hengeren og litt hengetrening så gikk det seg til.
Vi er nå tilbake til der vi var:  Kvikk går nå rett på hengeren igjen og koser seg på tur.

Han har kost seg på de nye stedene, han likte bare ikke hengeren lenger. Jeg var så dum og endret litt på skilleveggen. Jeg satt den i midten slik at han skulle få mer støtte når vi kjørte. 

Stevnestart - klar til avreise

Kvikk liker å stå bredbent og kunne strekke seg ut av sidedøren når vi står parkert. Rare fine stevnehest.

Kvikk laster seg nesten selv. Kjekt med salrom på hengeren

Dressurstevne

Nå den 27. juni deltok vi i LC 3 på Ellingsrud igjen. Hele opplevelsen var virkelig en selvtillits-boost. Vi hadde en god oppvarming, da slik en oppvarming virkelig skal være. Vi hadde god hjelp av Pernille i oppvarmingen. Merker jeg har mye å lære, men vi er lærevillige vi 🥰

Vi startet med å varme opp inne. Kvikk var veldig gira med en god fremdrift så jeg valgte å fortsette ute. 
Stevnehest oppvarming

Ute var det litt mer liv kan du si. Det var mange andre på oppvarmingsbanen. Rundt arenaen var det turgåere, høylytte barn, helikopter, kantklipper og måker som skrek. Veldig fin miljøtrening for meg, Kvikk tok alt med knusende ro. Han liker virkelig å vise seg frem, han er en trygg og god læremester. 

Mange på oppvarmingsbanen

Kvikk og jeg begynner å bli et godt stevneteam. Min fine stevnehest. Målet er å bli mye bedre og det i et raskere tempo enn hva vi har hatt til nå. It takes two to tango sa en klok kvinne til meg. Det stemmer virkelig.

Fin stevnehest

Dressurprogrammet

Vi koste oss masse på oppvarmingen så når det var vår tur inn på banen så var vi virkelig klare. Vi fikk denne gangen kun seksere og syvere. For en gang skyld så fikk jeg 7 seksere og 1 syver på galoppdelen av programmet. Her har jeg fått alt fra tre til fem. Deilig når man får utbytte for treningen 🤩 Skrittedelen av programmet fikk vi 2 syvere og 1 sekser. På 15 meters voltene fikk vi syvere, mens på serpentiner og forlenget trav fikk vi seksere. Dette er virkelig det første stevnet som jeg virkelig har slappet av og kun ridd. Jeg må innrømme at det var litt på tide. 

Nå er det bare å fortsette å trene på og komme meg et steg videre igjen. Håper på flere kommentarer som: 
God takt, pent tegnet, fin og avslappet, rett fint holdt. Pent ridd program, ønsker litt mer energi og nøyaktighet for høyere karakter. Flott ekvipasje!

Resultater Team Eken

Min fine stevnehest og jeg har på 9 måneder deltatt på fire stevner, fire stevner som har foregått på utebane. Om jeg får si det selv så må jeg si at vi har hatt en ganske fin progresjon:

Eidsvoll 20. september 2020 – 50,3%
Eidsvoll 12. juni 2021 – 56,8%
Ellingsrud 19. juni 2021 – 59,6%
Ellingsrud 27. juni 2021- 64 %

Planlagt pause

Jeg hadde planlagt å ta en pause fra stevnesesongen frem til september, men når man først har kommet inn i stevneverden og det går så fint.. Ja da er det vanskelig å ta en pause 😆 I og med at jeg rir LC så må jeg se etter Distriktsstevner. Det er ikke så mange av disse i nærheten nå.  Uansett så har jeg planlagt å delta på tre stevner til denne sesongen. 

Kongsvinger 10. juli 2021
Ellingsrud 11. september 2021
Ellingsrud 12. september 2021

Gleder meg virkelig til å starte på Ellingsrud igjen, det er et så trivelig sted. Veldig leit at de legger ned driften. 

En stevnehest fortjener en gressepause etter et stevne

Dreamteam - stevnehest

For at det ikke skal gå så lang tid mellom stevner og programridningen så håper jeg å få til programridning for treneren min i august. Uansett skal vi trene masse, bli bedre og virkelig utvikle oss videre. Nå er det bare å gi jernet og gjøre som treneren sier 🥰 

Stall Uller

Heldige meg som har en så fin stevnehest, trenerteamet Gunn og Pernille og selvsagt er jeg megaheldig som har Stall Uller gjengen sin støtte. Og ikke minst så er jeg veldig heldig som har den mannen jeg har. Han har vært med meg tre helger på rad nå. Han er en super hestepasser, coach og fotograf. 

Verdens beste hestepasser

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Dressurstevne Ellingsrud Rytterklubb

Bletchley Syntetisk Monoflap Dressursal

Bletchley Monoflap Dressursal