in

Kvikk reiste til sitt sommerparadis

Kvikk i sommerparadis

Da var tiden kommet til at Kvikk kunne reise til sitt sommerparadis. Han skulle ha reist tidligere, men pga at bilen til a mor plutselig fikk et illebefinnende så hadde man ikke bil til å trekke hestehengeren med. Nå var tiden endelig her hvor han fikk sjekke inn på Stall Jegersberg hvor han skal få nyte lange fine dager ute og selvfølgelig få stå på boks om natten.

Avreise

Kvikk må være en av de mest nysgjerrige fjordhestene som finnes. Om det er noe som skjer rundt han når han skal lastes på hestehengeren så går han ikke på. Han vil ha med seg alt som skjer rundtom og spesielt om det skjer noe bak han. Han stopper, lytter og titter. Først når det ikke er noe som foregår bak han så går han på. Nå tar ikke dette lange tiden, maks 5 minutter 😅

Avreise til sommerparadis

Når vi kom frem til Stall Jegersberg så fikk Kvikk stå i paddock mens jeg fikset og ordnet. Her står hestene ute frem til rundt kl 20, så han fikk stå noen timer før jeg tok han inn.

Kvikk var her for første gang sist sommer. Han koste seg en masse da også. Om du vil lese om sist gang vi var her så kan du det:

Familieferie – ferie med hest

Endelig en koselig ridetur

Kos på Jeløy – Moss

Leietur på Kvikk i dag

Lykkepille på fire bein

En fantastisk tid er over

Stallboks

Kvikk fikk en nokså stor boks med vindu. Boksen er åpen så han kan titte mye mer, noe som er fint for en eldre nysgjerrig kar som vil ha med seg det meste. Kvikk er ganske lett å reise bort med, han er glad i alle hester så han får seg ganske fort hestekompiser.

Hestekompis

Kvikk og Boston 🥰

Koser seg med kraftfôr

Første dag

Første dagen var det meldt masse regn og lyn. Det tordnet en gang, men lynet uteble. Kvikk var ikke helt fornøyd med været og syntes egentlig verden var ganske så skummel. Når vi skulle gå den turen vi gikk og red utallige ganger i fjor, så var alt skummelt og alt var en potensielt fjording-spiser.

Regnfull dag i sommerparadis

Dag to

Lykke på fire bein

Som du ser så var dag to mye bedre, han koste seg ute i fint vær. Denne dagen ble det en leietur sammen med kjæresten. Vi gikk samme turen som dagen før, men denne gangen var det ikke noe som skulle spise opp den kule-gule. Jeg longsjerte han på utebanen etter leieturen.

Dagens trim av fjordingen

Det var en nokså sprek fjording som fikk litt utblåsning i lina. Han er ikke dum eller noe, bare bukker litt.

Sprek fjordhest i sommerparadis

Det er nå en veldig vakker fjordhest jeg har, ikke det at jeg er objektiv på noen måte. Takk til kjæresten for at du ble med og for at du tok noen bilder 🥰

Vakker fjordhest

Dag tre

På dag tre ble det endelig tid for en økt på utebanen. Kvikk virket litt sprek med en gang, men han hadde nok bare en fin fremdrift. Det ble volter, diagonaler, serpentiner, overganger, masse galopp og skjenkelvikninger.

Jeg liker godt å ri på utebanen her på Stall Jegersberg, det er veldig ulikt fra hjemme. Noe av det som gjør dette stedet til et sommerparadis for Kvikk er nøyaktig det, altså at vi er for det meste kun ute.

Kvikk står ute uansett vær til ca kl 20 og vi rir for det meste ute. Dette er noe Kvikk trives godt med her i hans sommerparadis. Hjemme så vil han gjerne inn 16-17 tiden, så det er litt merkelig.

Blå fjordhest

Dag fire

På dag fire regnet det hele dagen. Det ble derfor masse kos og longsjering i ridehallen. Det så faktisk ut som om han koste seg. Denne gangen ble det ikke noe hopp og sprett, kun en fin fjording som til tider søkte seg godt ned og jobbet bra. Etter at vi var ferdig så var det faktisk opphold lenge nok til at vi kunne gå en tur. Kvikk gikk med et godt tempo, ingen fjordhest-spisende monstre i dag heller.

longsjering

Kvikk skal få være her i sitt sommerparadis i ca 3 uker så følg med videre 😎

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

2 Comments

Leave a Reply
  1. Kos dere masse på ferie 😃 Dere er savnet på stallen, så det blir bra å få dere hjem igjen også 🥰

  2. Det er så interessant å lese. Dere bruker så mye energi på trening. Jeg håper at vi ses en helg der på gården.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Fjordinger på Tune dressurcup

Tune – Fôr og tilskudd viken LC-cup.

Treningsdagbok til en fjordhest

Hest er best