in ,

Endelig en koselig ridetur

Endelig ridetur i det fri

Jeg har lenge hatt som mål at Kvikk og jeg skal ha en fin ridetur ute i det fri, men jeg har rett og slett vært for nervøs. Ofte har jeg pushet meg selv til å skritte av med en liten ridetur ute, men da alltid sammen med andre og kun rett i nærheten av stallen. 

Onsdag – dag 3

Om du leste gårsdagens blogginnlegg så fikk du vel med deg at vi på mandag tok med oss Kvikk på ferie, en familieferie med tobeinte og firbeinte. Dersom du ikke fikk har lest det så kan du lese det ved å trykke her: familieferie.
I dag spiste jeg frokost først så jeg var ikke like tidlig i stallen i dag. Deilig å sove litt når en har ferie også 😀 Jeg fikk unna stallarbeidet i en fei i dag også. Ganske tilfredsstillende å se en ren boks med ren fin flis. 

Ren og pen boks med nytt vann

Nymøkket boks

Ridetur i det fri

I dag ble det en økt i ridehallen. Den ble ikke lang, men fin. Red han på tøylen, flyttet bakpart på volten, galopperte frem mens jeg jobbet han på tøylen. Han fatter galopp fint nå. Han er arbeidsom en riktig fin læremester for tiden. Etter økten i hallen ble det en ridetur ute på rundt 20 minutter. Som du ser på bildet nedenfor så er det mange fine turmuligheter her på Jeløy i Moss. Nå er det ikke alle steder man kan ri, dette skyldes at kommunen har bestemt at det skal være slik. De har satt opp skilt med “forbudt mot ridning”, men likevel er det mange fine ridestier her. 

Min første ridetur alene sammen med fjordingen Kvikk

I dag ble det en skrittetur på ca 20 minutter, rideturen ser du merket med rødt. Vi skrittet med et kort innslag av trav. Kvikk var fin med ørene toppet fremover. Vi koste oss masse der vi var alene på vår første ridetur ute. Han skrittet i et godt tempo og tittet nysgjerrig rundt seg. Når vi gikk der det var tettest av skog prøvde han å se igjennom skogen da vi hørte en traktor. Jeg sa til han at vi har sett en traktor tidligere så det går fint, han brydde seg ikke noe mer om hva som var på andre siden av skogen 😀 Når vi kom ut av skogen så vi begge at det ikke var en traktor, men en gravmaskin. Ikke at det berørte oss det var en gravemaskin i stedet for en traktor 🤣

Vi har endelig vært på ridetur i det fri

Tilbake på stallen

Tilbake på stallen var Kvikk litt av en ramp. Han fant ut at han skulle ta seg en tur ut av stallen på egenhånd. Jeg hadde akkurat tatt av hodelaget når han gikk ut på egenhånd. Jeg fikk tak i halen hans, men det var nytteløst. Han gikk ikke langt, bare rett utenfor stallen. Stoppet slik som på bildet over, bare at han ikke hadde på hodelaget 🤣 Jeg tok tak i panneluggen og dro han med inn igjen, han ble motvillig med inn igjen 😆 For en halvramp 🤣

Fornøyd hest etter dagens ridetur

Vi koser oss masse her på Stall Jegersberg og jeg får virkelig utviklet meg til å bli tøffere sammen med Kvikk som virkelig er en fin og trygg fjording.

Nes Camping er åpen ut september, men min kjære hestepasser skal bort på ferie i tre uker så sesongen var egentlig over for oss nå. Likevel så har dette oppholdet hittil vært virkelig bra for oss. Så da ble løsningen at vi valgte og beholde boksen ut september. Så Kvikk får heller bli med oss på campingen i helgene enn at vi skal måtte avslutte sesongen tidlig 🥰 Gleder meg til neste gang vi skal på ridetur i det fri, bare været holder seg så blir det nok ridetur i morgen også 🤩

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Fjordingen Kvikk med på ferie

Familieferie – ferie med hest

Kvikk og Håkki

Kos på Jeløy – Moss