in

En fantastisk tid er over

Fantastisk tid med flott fjording

En fantastisk tid er over, denne sommeren har virkelig vært helt fantastisk. Mye kvalitetstid med mann, hest og hund. Fantastisk tid både hjemme og på campingen. 

Nes camping – Stall Jegersberg – fantastisk tid

Nes Camping har åpent fra 1. april til og med 30. september. Vi har brukt campingplassen mye i år. Kvikk har fått lov å være med oss og har da bodd på Stall Jegersberg. Han har stortrives. Det har vi alle fire 💗

Fantastisk tid med familien på 4

Hver dag så har vi gått tur sammen alle fire. Fjordingen Kvikk og Tolleren (nova scotia duck tolling retriever) Håkki har virkelig blitt gode venner. Stopper Kvikk for å gresse så gresser Håkki. På bildet nedenfor så er de begge like nysgjerrig på hva som skjer på sin venstre side. 

Fantastisk tid med Kvikk og Håkki

Det har virkelig vært en fantastisk tid. Det er ikke vanskelig å se på Kvikk at han har kost seg. Han har kost seg med masse utetid, lange turer og fine økter ute både i longsja og med rytter. 

Deilig på Jeløy

Ser ut til at Kvikk ble litt lei av å bli tatt bilder av, men han liker oppmerksomheten så jeg tror bildet nedenfor lyver litt. Han står å nyter utsikten ut mot havet. 

Fantastisk tid - overlegen fjording

Selv om vi har trivdes godt på Jeløya så er det godt å være hjemme igjen. Så bortskjemt som Kvikk er så måtte han få med seg det fine høyhuset han fikk låne på Stall Jegersberg. 

Høyhus

Hun som eide høyhuset spurte om jeg ville kjøpe det, så da ble det med oss hjem. 

Høyhus til hest

Den gamle høykrybben brukes nå da til vannbøtten hans. 

En fantastisk tid 

Gamlefaren Håkki har virkelig kost seg masse i hagen på campingen. Han har blitt veldig gammel den siste tiden. Hører dårligere, ser dårligere og har blitt en generelt gammel mann. Vårt fine pelsbarn 💗 vi setter virkelig pris på all den tid vi får ha med han💗

Lykkepille på fire bein Håkki

Lykkepille på fire bein brødre

Sommeren er over

Jeg har funnet ut at Kvikk virkelig trenger variert trening for at han ikke skal kjede seg og bli et ponnitroll. Selv om vi ikke er i på Stall Jegersberg i helgene lenger så må jeg passe på at han ikke blir gående inne i ridehuset syv dager i uken. De siste månedene så har vi ridd på utebane og ridd på tur minst tre dager i uken. 

Det er viktig at jeg som Kvikk sin matmor opprettholder en variert trening for han. Nå er jeg heldig som har en hestepasser som tar han med på tur 1-2 dager i uken og tar han med på litt sprangtrening. Likevel så må jeg fortsette å ri eller longsjere / tømmelongsjere han ute. Med variert trening ute og inne så er han så mye mer positiv når vi rir i hallen. 

Vi prøver noe nytt

Kvikk har fått på nye dansesko (hestesko), denne gangen med Road Nails. Road Nails skal gjøre at det ikke skal være så glatt på blant annet asfalt. Blir spennende å prøve. 

Nye sko med Road Nails

På tide med en liten barbering igjen

Kvikk svetter bare han tenker på mosjonering så da ble det en liten klipp med maskinen igjen. Kvikk mente at det kun var tid for kos, men vi fikk da til begge deler. 

Barbering og kos

Måtte selvsagt barbere et hjerte på rompa hans. Hjertet ble litt stort denne gangen, men det er så lenge siden jeg har barbert hjertet så jeg trengte litt “trening”.

Nybarbert hest med hjerte på rompa

Kvikk var veldig flink og tålmodig. Han ble så fin atte. Ble mye pels på gulvet selv om han ikke er helbarbert. Stusset halen og manen hans med maskinen også, så nå slipper han å tråkke seg på halen og han fikk en fin ståman igjen 😅

Nybarbert hest

Fremskritt

Denne sommeren har virkelig gjort oss som en ekvipasje godt. Vi er begge mer fornøyd, ridegleden er på topp og selvtilliten er stigende. Det er tydelig at Kvikk liker å ta med mor på nye eventyr ute i det fri. Han oppfører seg eksemplarisk uansett hva vi gjør. Tidligere har jeg måttet ri for instruktør om jeg skulle tørre å pushe oss ordentlig. Selv om vi ikke har ridd for instruktør siden starten av juli så har vi jobbet hardt og pushet oss begge.
Nå skal vi fortsette den gode fremgangen både med og uten trener. Deilig å kjenne på den at jeg ikke må ha instruktør for å kunne utvikle meg  😀 En fantastisk tid 🤩

Gleder meg allerede til neste campingsesong både med og uten hest 🥰

Kveldstur med mannen, hest og hund

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Lykkepille på fire bein

Lykkepille på fire bein

Kolikk Kvikk 18.10.2021

Kolikk hos hest – fjerde gang for oss!