in , ,

Tune Dressurcup 2022 – første helg

Tune dressurcup 2022 Eken og Tonje

Kvikk (Eken) og jeg har vært så gale at vi har meldt oss på Tune Dressurcup 2022. Tune Dressurcup 2022 går av stabelen 14. og 15. mai og 11. og 12. juni. 

Første etappe – innlosjering Stall Weberg

Jeg tok meg fri fredag 14. mai så vi kunne få reist av gårde så tidlig som mulig da vi skulle innlosjere Kvikk på Stall Weberg. Dette er en stall ca 10 minutter unna Tune. Der skulle han få stå frem til mandag. Planen var å reise fra Stall Uller kl 14, men ting går som oftest ikke etter planen. Før vi dro tok vi en liten økt i ridehuset for å ri igjennom Dressurprogrammet LC3 en siste gang. 

Vi fikk reist av gårde litt før kl 15. Kvikk gikk så å si rett på den nye hengeren sin. Da den nye hengeren har kamera så fikk jeg denne gangen se hvordan han var på hengeren. Så virkelig ut som om han koste seg på hengeren. Han tittet litt ut gjennom vinduene slikket litt på veggen, smakte litt på gitteret som er foran vinduene, spiste litt av høyet og faktisk sov litt. 

Kvikk på hengeren sin

Når vi kom frem lastet vi av Kvikk, tok en liten tur i boksen han skulle bo i før jeg gikk noen runder på utebanen. Der så han en annen kul gul ved navn Knerten. Denne fine fjordingen tilhører familien. Kvikk syntes Knerten var veldig fin og hilste høflig på han ute. 

Kvikk og Knerten

Så fikk Kvikk lov å stå ute i paddock frem til hestene ble tatt inn til kvelds ca kl 20.

Første dag Tune dressurcup – lørdag 14.05.2022 

Vi stod opp kl 6 for å ha god til til å fikse sminke og hår, stevneklærene måtte også på før vi dro til stallen. Vi ankom vel stallen rundt 08:15. Vi skulle ha avreise rundt kl 09:30, alt for tidlig fant vi ut.

Begge fjordingene gikk fint på hengeren og koste seg sammen. Alltid bedre å være to – hilsen gutta krutt. 

To gode venner på vei til Tune dressurcup 2022

Turen til Tune dressurcup tok ca 10 minutter. Vi hadde god tid, alt for god tid. Kvikk og jeg var sist i klassen med en starttid kl 12. Jeg gikk rundt en del med Kvikk før jeg salte på. Jeg sendte så kjæreste av gårde for å ta bilder av Andrea og Knerten som skulle starte samme klasse som oss. 

Det var først når vi ble “alene” nervene begynte å komme litt. Ristet det av meg og red inn i ridehallen med alle lysekronene. 

Lysekroner i ridehallen

Oppvarmingen gikk ganske fint helt til Kvikk fant ut at han skulle begynne å bukke.

Eken og Tonje på oppvarming Tune Dressurcup 2022

Først et lite bukk som jeg ikke brydde meg noe om, men så kom det et “seriebukk” som var mye større. Det var nok til at nervene tok over. Kvikk og jeg var ikke på lag lenger og jeg ville trekke meg. Kvikk ville bare løpe av gårde og begynte å bli vanskelig å stoppe. Nervene tok over og jeg trodde jeg skulle kaste opp.

Ikke helt på lag

Jeg ga beskjed til kjæresten at jeg ville trekke meg, men gikk med på at vi kunne starte likevel og at om Kvikk ikke oppførte seg på banen så kunne jeg trekke meg da. Jeg kom meg da ut og fikk skrittet litt oppe ved dommerboden før det ble ringt i bjellen til start. 

Tune dressurcup første dag Eken og Tonje

Jeg klarte å kontrollere nervene såpass at vi kom oss igjennom travdelen og skrittedelen av programmet med 6`ere og en 7`er i fritt skritt. Når vi kom til galoppen så bukket Kvikk igjen, men i stedet for å bryte som jeg hadde tenkt så red jeg han frem. På fatningen fikk vi da 4, men på de to neste galoppøvelsene fikk jeg da to 6`ere, dette kun fordi jeg da red han mer frem. Likevel når vi kom til diagonalen hvor vi skulle vise forlenging av steget i galoppen så klarte jeg ikke slippe han og holdt han tilbake som gjorde at vi fikk en 5`er. Resten av programmet fikk jeg 6`ere. 

Selv om nervene tok overhånd etter bukket og jeg gjennomførte programmet hikstende og uten å puste så endte jeg på 59,2%!

LC3 til 59,2 %

Tune dressurcup første dag overstått Eken og Tonje

Dommerens kommentar første dag:

Jevnt og pent ridd program! God aksept av bittet og fine rideveier. Lykke til. Sølvi Lien

Dag to på Tune Dressurcup 2022

Må si vi planla bedre på dag to. Vi hadde akkurat passe god tid til å skritte opp ute, sale på og oppvarmingen. Nå var vi også en liten Stall Uller gjeng. Hilde og Mia kom utpå dagen første dag, Mia hadde en sen start. Zenith og Kvikk fikk kose litt før vi gikk inn på oppvarmingen, lurer litt på om de ga hverandre noen oppmuntrende ord også. 

Zenith og Eken på Tune dressurcup

Så var det inn på oppvarmingen. Jeg syntes Kvikk var rar å sitte på, men det viste seg bare å være at han går mer på tøylen og i form enn hva jeg er vandt med. Det er ganske annerledes å sitte på han da og med en del nerver så mistolket jeg dette som rampestreker på vei. 

Oppvarming dag to Tune dressurcup Eken og Tonje

Hilde fungerte som hestepasser, trener og coach denne dagen. Heldigvis hadde Mia og jeg starttider langt unna hverandre. Hilde fikk meg gjennom oppvarmingen på en god måte. 

Note to self: man må ikke klare alt på egenhånd, veldig lurt og nødvendig med hjelp på oppvarmingen. 

Tune dressurcup Eken og Tonje

Det ble blåst ganske kjapt i fløyta så jeg rakk ikke tenke så mye. Startet bra, men første travvolte ble for stor, som gjorde at vi fikk 5. Når vi kom til serpentinen med to buer så ville Kvikk galoppere så han takter litt, men det var ikke veldig synlig. Buene ble kantete og karakteren ble 5. Fikk 7`ere på hele skrittprogramet. Når vi kom til første galoppvolte så ville han bukke igjen, er det mulig! Jeg fikk kontrollert han, men det ble da kontragalopp. Ned i trav og ny fatning. 

Jeg mistet ikke hodet og fortsatte resten av programmet. Jeg red på i galoppen og når jeg var ferdig med diagonalen så smilte jeg. Herlig følelse når man tør ri på litt. Endte på 61,6%. 

Dommerens kommentar andre dag:

Jevnt og pent program. Ønsker at den kommer litt mer til ettergift, da den tidvis gaper noe. Fin bruk av hjørner. Lykke til videre! Ane Høglund

Alt i alt

Jeg kan ikke være helt misfornøyd da jeg i år har startet å ri programmet nedsittende, i hele fjor red jeg lettridning da det er lettere å få han frem da. Treningen har hjulpet og bena har blitt sterkere. 

Bare fra lørdag til søndag så kom vi oss fra 59,2 % til 61,6 %. Det var ikke store økningen, men med mine nerver og at jeg faktisk red nedsittende, med unntak av i øket trav, så er jeg fornøyd. Det kan bare bli bedre. I Tune dressurcup 2022 første del så har vi nå 12 poeng.

Det var så hyggelig å reise sammen med Knerten og hans mennesker, og å ha folk fra Stall Uller der. Takk for helgen og takk til Hilde som fungerte som trener, hestepasser, coach og ekstramamma for “Tonje 12 år”. 

Stall Uller er der for hverandre

Coach og ekstra trener Hilde fra Stall Uller

Takk for nå Tune dressurcup, vi sees igjen i juni. 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Stevnesesong 2022

Fjordinger på Tune dressurcup

Tune – Fôr og tilskudd viken LC-cup.