in

Hest er best

Treningsdagbok til en fjordhest

Jeg må si at hest er best, og jeg har virkelig den beste av de. Kvikk er virkelig flott med et hjerte av gull.

Her kommer en liten oppdatering fra Kvikk og min sin sommer, og trening i ferien på Jeløy i Moss. I fjor da vi tok med oss Kvikk til Stall Jegersberg, det kan du lese om her Familieferie – ferie med hest, så sluttet jeg å trene for instruktør. Jeg red da ikke for instruktør før i november igjen, så vi var uten trener i rundt 4 mnd. Det resulterte i at vi kun daffet rundt. Det gikk nesten bakover.

Denne sommeren er jeg fast bestemt på at vi skal opprettholde fremgangen og samtidig ri for instruktør her. Jeg var litt usikker på om det gikk fremover eller om det igjen hadde blitt daffing. Mamma var på besøk her og hun kunne bekrefte at det fortsatt gikk fremover.

Fjordinger er rare – hest er best

Om en fjording møter en annen av samme rase så må de stoppe opp for å titte. Gjerne stirre lenge. Det er jo veldig søtt da. Kvikk kom til Stall Jegersberg mens de aller fleste hestene var på sine sommerferier. Plutselig en dag som vi skulle ta en økt på utebanen så stod det en nydelig fjording i en av paddockene nær utebanen.

Kvikk tittet på dette vakre vesenet med store øyne, og selvsagt måtte vi stoppe så han fikk studere litt.

Fjordingene

Denne dagen så var vi tre stk som skulle ri Kvikk. Først skulle jeg ri, så var det mamma sin tur og helt til sist skulle vi skritte av på tur hvor Kristine skulle få ri.

Kvikk var helt super. God fremdrift, lydig og vâr for skjenkel. Det ble litt skjenkelvikninger, og bøy og tøy på volte.

Så var det mamma sin tur. Kvikk er en gammel skolehest med masse tålmodighet for de han er glad i. Siden korona så er dette andre gang mamma rir, men hun kommer ganske fort i det igjen. Det ble oppfriskning i å “styre” i skritt og trav på volter. Så en skrittetur med Kristine på ryggen med meg som leier. Ble vel totalt en 60 minutters økt for han.

Kvikk var så heldig at han fikk trim av oss tre de tre neste dagene. Startet alltid med at jeg red først, litt for å kjenne på han og for å få ut evt overflødig energi. Så de to andre. Kvikk koste seg masse han med kosen fra tre.

Treningsdagbok – time for instruktør

Da vi var på Tune dressurcup – andre og siste helg, så fikk jeg god hjelp av Nina. Hun holder til her borte så jeg spurte henne om vi kunne ha en time her mens vi var var her. Det kunne hun!

En fin og motiverende time. Vi konsentrerte oss om å få Kvikk lydig for skjenkel og ri med en mild hånd. Volter, diagonal, og en av mine favoritt-øvelser: kontraversade.

Flink hest - treningsdagbok

Egentrening

Kvikk og jeg har hatt mange fine økter på utebanen. De aller fleste av disse øktene har vært dressur. Sjenkelvikning, versade, volter og fremdrift. Pga varmen så har vi ikke holdt på mer en 30-40 minutter.

Kvikk fin i rødt - hest er best

Et par ganger har jeg longsjert, sist jeg longsjerte så satt jeg fram en kavalett. Det er noe han synes er veldig morsomt. Mens vi holdt på så kom det en annen hest inn på utebanen. Noe han syntes var stas så da hoppet og spratt han litt. Akkurat som om han ville tøffe seg litt for den andre hesten.

Etter hver økt, om det så er ridning, longsjering eller kun en leietur så får han en grøtsuppe. Da koser han seg, om det er eple i grøten også så ser du virkelig at han nyter.

Velfortjent sommer kos etter ridning

Går mot slutten

Ferien går mot slutten og snart er det tilbake til hverdagen igjen. Det er litt trist i grunn. Tror ingen av oss helt er klare for å reise hjem igjen. Kvikk og jeg trives med å ri ute og være ute dagen lang, hjemme er det andre rutiner og der vil han gjerne inn tidligere.

Det at han vil inn tidligere hjemme er nok fordi det fôres et lite måltid meg høy rundt 16/17 tiden, samt at det er det som er rutinen hans hjemme. Her er jeg hos Kvikk 2-3 ganger om dagen også, det er veldig koselig. Vet at dette ikke vil la seg gjøre når vi er tilbake til hverdagen igjen, men jeg skal forsøke å få det til i helgene i det minste.

I sommer så har kjæresten og jeg startet å løpe annenhver dag, han startet først så har vel jeg egentlig prøvd å henge meg på. Foreløpig rundt 6,6 km med intervalltrening, men det er en fin start. Må innrømme at løping er moro, likevel et ork uten like. Jeg er støl i hele kroppen og kroppen føles til tider tung. I det lange løp så vil dette komme godt med, veldig greit å trene noe annet i tillegg til ridningen.

Dette har virkelig vært en fin sommer og jeg gleder meg masse til neste sommer allerede nå. Gleder meg til lange sene kvelder ved sjøen og det å ha Kvikk tettere på oss. Lange fine turer med hest og selvsagt løpeturer med kjæresten. Bade og kos på stranden, og bare nyte sol og varme.

Som sagt hest er best, og jeg har den aller beste hesten. Mannen er ikke så galen han heller må jeg si. For meg så er hest best sammen med kjæresten her i vårt sommerparadis 🥰

Livet smiler!

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Kvikk i sommerparadis

Kvikk reiste til sitt sommerparadis

Lydtett ørehette til hest

Lydtett ørehette til hest – hvorfor bruke det?