in ,

Familieferie – ferie med hest

Fjordingen Kvikk med på ferie

Jeg har lenge drømt om at vi alle fire – mannen min, hunden, hesten og jeg skal reise på ferie sammen. En familieferie med både tobeinte og firbeinte. Endelig ble drømmen til virkelighet 😍 Tusen takk til min kjære mann som lar meg få lov til å ha denne hobbyen og støtter meg så godt han kan 🥰

Familieferie

I fjor kjøpte vi campingvogn på fast plass på Nes Camping på Jeløy. Nærmeste nabo til campingplassen er to staller. Vi ønsker å benytte oss av plassen så mye som mulig når den er åpen. Åpningstiden er fra 1. april til 30. september. I og med at det ikke alltid er like lett å få ordnet pass til hesten, (nå skal det sies at eier og hest er litt sære så de godtar ikke at hvem som helst passer hesten), så tenkte vi å ta han med oss for å se om han kan trives på en av nabostallene. 

Sjekket med Stall Jegersberg om de kunne ha ledig plass siste ferieuken vår. Det hadde de  🤩

Avreise

Jeg reiste til Stall Uller mandag morgen slik at jeg var der ca ved frokostfôring. Koblet på hengeren på bilen. Hengeren hadde jeg pakket dagen i forveien. Den var fullpakket med høy, kraftfôr, flis og masse utstyr. 

Planen var å ri med en gang Kvikk hadde spist opp frokosten sin slik at jeg slapp å tenke på det når vi kom frem til Jeløy i Moss. 
Vi hadde en super økt i ridehallen før jeg satt Kvikk på beitet en bitteliten stund. Pakket ut utstyret hans og tok unna stallarbeidet før mannen min kom. Sammen med Håkki hentet vi Kvikk fra beitet. Fine Håkki fikk sette seg i bilen før vi lastet på Kvikk. 
Kvikk stod tålmodig og nysgjerrig å tittet på Håkki som gikk opp rampen til bilburet sitt. Så var det Kvikk sin tur, han nølte et sekund før han gikk snilt på hengeren. 

Så var det bare å reise, vi skulle kjøre 7,4 mil med en maks hastighet på 80 km/t. 

 

Ankomst – Stall Jegersberg

Når vi kom frem pustet Kvikk litt hyperventilerende. Dette sluttet med en gang han skjønte at vi var fremme. Han gikk pent av hengeren og tittet seg fort rundt før han stupte ned i det grønne gresset ved siden av hengeren 🤣

Han fikk en fin paddock med hyggelige naboer. Naboene kom bort for å hilse med en gang. Om du ser på benet til shettisen så ser du at den er rett over strømtråden. Et halvt sekund etter at dette bildet er tatt fyker shettisen bakover – fikk seg et lite støt. Likevel tok det ikke lang tid før den var tilbake for å hilse på Kvikk igjen, bare litt lenger opp mot trærne denne gangen 😂

Hest med på familieferie

Jeg hadde ikke rukket å rydde ut og komme meg ordentlig på plass før det var lunsjfôring. Kvikk, så sjenert som han var, stod der å så på de andre mens han lurte på om han kanskje ikke skulle få mat. Lykken ble derfor stor når mamma, jeg, kom med høyposen hans 🥰 Genial fôrkasse må jeg si. 

Første måltid på familieferie

Kvikk stod ute til 19:45, han kom mot meg med rask gange akkurat som om han hadde lurt på om jeg aldri skulle komme. 

Hest på familieferie

Vi gikk så en liten tur alle fire, mannen min med Håkki og jeg med Kvikk. Fikk ikke tatt bilde av oss der vi gikk, men det var litt utforende med Håkki som er så mammadalt og sjalu til tider. I starten gikk han ved siden av å stønnet og ulet, Kvikk gikk i et ganske raskt tempo.
Når Håkki sluttet å bråke slik så slappet Kvikk av og gikk i et mer rolig tempo. 
Håkki må lære seg å dele, spesielt på familieferie 😆
Familieferie skal være kos for alle parter den 🥰

Etter turen fikk Kvikk komme inn i boksen, virket som han syntes den var ganske godkjent. 

Kvikk med på familieferie

Neste dag

Hønemor som jeg er så reiste jeg i stallen tidlig tirsdag for å sette ut Kvikk med frokosten hans. Jeg ville se om han hadde kost seg første natten på familieferie 😅 Han virket glad for å se meg og så ut til å trives. 

Frokost for en fjording

Jeg fikk unna stallarbeidet i en fart før jeg gikk hjem til vogna for frokost med min kjære og den andre firbeinte. 

Etter frokosten gikk jeg tilbake til stallen for å trimme Kvikkus litt. Inn en tur for å pusse og sale på. Han hadde pakket så fint i den fine stallbaggen sin fra Catago. Den fås kjøpt på Equitopia

Catago stallbag

Vi red på utebanen før vi skrittet en tur ute. Kvikk er en fantastisk fin turvenn 💙 

Godt med grøt etter en økt på utebanen og tur

Etter ridningen fikk han komme inn for å få litt grøt før jeg satte han ut i paddocken sin igjen.

Kvikk - bølla i gata

Vi dro tilbake til stallen 19:30 for å ta med Kvikk på en leietur. Er man på familieferie så må man nesten gjøre ting sammen alle fire også 😄 Måtte stoppe for en liten gressepause syntes Kvikk, passet fint med et lite bildet da. 

Kveldstur med hest og hund

Herlig kveldstur med de beste jeg vet 💙 Håkki var mye flinkere i dag. I morgen blir det enda bedre. 

Kveldstur med mannen, hest og hund

En meget fornøyd Kvikk som koser seg masse på ferie, men tror nok han lengter litt hjem til stallkameratene sine og kjærestene sine på Stall Uller likevel 💕

Fornøyd hest på ferie

 

 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Flor og Fjære blondinebloggen

Flor og Fjære – Stavanger

Endelig ridetur i det fri

Endelig en koselig ridetur