in ,

Kvikk operert på Bjerke Dyrehospital – igjen

Kvikk ble brått syk på morgenen i dag. Stallansatte Cecilie skjønte med en gang at det var noe med han så hun ringte meg slik at jeg fikk reist fra jobben omgående.

På vei til stallen ringte jeg det vanlige veterinærkontoret jeg pleier å bruke, men de hadde ikke kapasitet til å hjelpe meg i dag. Jeg ringte så Bjerke Dyrehospital som kunne både ta oss i mot hos de, samt at de kunne komme til stallen. Med tanke på utfallet av kolikken sist gang, da at han trengte operasjon den gangen, bestemte jeg meg like greit for å reise inn til Bjerke Dyrehospital med en gang. 

Det er så merkelig dette her. Det er kun et par dager siden jeg delte innlegget om Kvikk sin forrige kolikkoperasjon. Det er nå ca 3 år og 6 mnd siden den gang. Alt har gått veldig bra, helt frem til nå 😪 Kvikk var absolutt ikke seg selv i dag. Han hadde symptomer på kolikk og hadde tydelig vondt. Han fant fort ut at det hjalp å gå. Tusen takk til Cecilie som gikk med han ute og ble med oss til Bjerke. 

Bjerke Dyrehospital

De tok blodprøver av Kvikk med en gang vi kom inn. Disse viste egentlig ikke tegn på at det var noe galt. Veterinæren foretok så en endetarmsundersøkelse hvor hun fant litt tørr avføring samt at tarmene lå noe feilstilt. Dette kunne fint behandles medisinsk. 
For å utelukke magesår ble det utført en endoskopi. Det var ikke før de utførte en ultralydundersøkelse at de kunne se noe kliniske tegn på at han var syk. De så da en forstørret tynntarm flere steder og noe de ikke kunne identifisere. 

Bjerke Dyrehospital ultralyd undersøkelse

De tok da nye blodprøver som da ga utslag. Min kjære fjording ble bare dårligere og dårligere og det begynte å haste litt. De var nå flere som stod å studerte bildene som vistes på skjermen tilhørende ultralydapparatet. Det ble bare mer og mer tydelig at han ville trenge en operasjon. 

«siste kos før operasjonen»

Siste kos før operasjon

Veterinæren skulle ringe så fort de var ferdig og Kvikk var på bena igjen. Vi dro tilbake til stallen med hengeren og for å ta stallarbeidet mm. Jeg dro hjem og hentet Håkki før jeg reiste til mamma. Fristet lite å sitte hjemme og vente på at telefonen skulle ringe. Jeg var redd jeg kom til å få dårlige nyheter når telefonen skulle ringe, dette da han nå er 18 år og at han faktisk er operert for dette fra før av.

Det kjentes ut som en evighet før telefonen endelig ringte. Veterinæren fortalte at Kvikk nå var på bena igjen og at alt tilsynelatende hadde gått bra. Operasjonen ble gjort i tide. Tynntarmen lå i klem slik at den var på vei til å «dø», men i og med at han ble operert så tidlig så fikk de reddet den. De slapp derfor å fjerne deler av tarmen. 

Selv om operasjonen gikk bra så er det langt igjen før han er ute av faresonen. Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet for det kommer til å bli lange nervepirrende dager. Neste steg nå er å se om han får tilbake en normal tarmfunksjon. Dette må være i orden før han får mat og drikke. 
Etter dette så er det jo å se om kroppen hans tar til seg mat og drikke normalt. Det blir jo en ny runde med tilvenning av mat og av opptrening av hesten. Sist tok dette i alt 6 mnd. Den gangen fikk jeg et detaljert skjema som inneholdt både opptrening og tilvenning av mat igjen. 

Nå er det bare å vente på ny telefon med ny oppdatering fra Bjerke, de skulle ringe meg i kveld 💕

 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

4 Comments

Leave a Reply

4 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

  3. Pingback:

  4. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

nova scotia duck tolling retriever

Eksamen i personalledelse

Kolikkoperasjon