in

Tannsjekk av hest

Tannsjekk på hest

Tannsjekk av hest må gjøres 1 – 2 ganger i året. Kvikk fikk besøk av veterinær Ellen fra Romerike Hesteklinikk for tannsjekk denne gangen. Det er en stund siden hun har vært hos han nå. Jeg har byttet på litt å bruke Ellen og Arian. Sist tannrasp var det Arian som også jobber på Romerike Hesteklinikk som utførte. 

Kvikk bryr seg nok ikke så mye om hvilken veterinær som er hos han, men jeg bruker helst Ellen eller Arian på de vanlige tingene. Dersom det er snakk om kolikk så bruker jeg kun Bjerke Dyrehospital. De har tross alt operert Kvikk to ganger så de kjenner til historien hans med kolikk og de har reddet han to ganger.  Håper virkelig at det ikke blir flere kolikkoperasjoner nå. 

Tannsjekk av hest

Som sagt er det vanlig med tannsjekk av hest 1-2 ganger i året. Hesten blir da sedert og som oftest raspet. Kvikk er såpass heldig at det holder med en gang i året. Litt heldig for meg også med tanke på lommeboken 😅 Ellen raspet over tennene til Kvikk og undersøkte han. Hun hadde ingen bemerkning å komme med. Vi diskuterte pelsen hans da han har mistet pels flere steder. Pelsen hans tåler ingenting så han får gnag av alt og ingenting.  Som du ser nedenfor så har han gnag etter salen. 

Gnag på ryggen

Han får alltid gnag på ryggen og på bogen når røytetiden setter inn. Som du ser på bilde nedenfor så har han gnag også på bog og etter skjenkel. Han har gnag flere steder også. Kan ikke huske at det har vært så ille som nå noengang.

Tannsjekk av hest - Kvikk

Ellen sa at han har ikke dårlig hud, det er kun pelsen som er litt teit. Jeg bruker sauskinnspad og sauskinnsgjordt slik at han ikke skal få mer gnag enn han allerede har. Ellen tipset om Linfrøolje, men dette gir noe energi så da fant vi ut at B-vitamin var er bedre alternativ. Så jeg reiste innom Romerike hesteklinikk og kjøpte ironXcell B-vitamin som de selger der. 

IRONXCELL

Kvikk starter da med 30 ml av denne flasken daglig fra mandag av. Spennende å se om det virker. Han har ikke vondt, men det ser ikke mye pent ut 😅 

Pelsbarn

Jeg er sikker på at jeg har de beste pelsbarna som overhodet finnes. Kvikk er bare en drøm for tiden. Håkki er og blir en liten baby, en skikkelig kosegutt er han. 

Fineste tolleren som finnes - Håkki

Håkki er nå snart 11 år gammel. Hørselen har begynt å bli litt dårligere, men det er det eneste tegnet på at han begynner å bli godt voksen. Han er mye mer kosete, men om det er pga at han har blitt eldre det vet jeg ikke. Håkki har nå vært vår i over 3 år nå. Håper det blir mange mange flere år til ❤

Min elskede mann og hund

 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Heldige meg som har drømmehesten

Helgekos - valentine

Valentine – helgekos