in

Jeg har prøveridd en hest i dag

Nå når Kvikk er operert for kolikk igjen så kan han ikke ris på ganske lenge, så i dag har jeg prøveridd en fin hest på 22 år med en mankehøyde på 169 cm. Det høyeste jeg noengang har ridd er 152 cm så jeg gledet meg og var samtidig veldig nervøs. 

Jeg har lenge hatt et ønske om å ri en hest. Nå fikk jeg endelig muligheten. Det skal jo sies at jeg tidligere har syntes at «hester» er skumle. De er jo så store.
Kvikk er pga høyden en ponni. Alt over 148 cm i mankehøyde er hest og alt under er ponni. Det kan du lese mer om her om du vil: rytter.no.

En hest med en mankehøyde på 169 cm som Cisco er, er absolutt ikke en liten hest. Den er ganske stor, gedigen spør du meg 😅 Mona som eier Cisco red han god og varm for meg. De er så fine sammen, han kan så mye. Mona får alt til å se så lett ut.

Nå var da tiden inne for å ri en større hest 😃 Tror neppe det finnes en bedre hest å prøve seg på enn Cisco. Han er en fin læremester med tålmodighet og som er snill som dagen er lang. Jeg var litt usikker på om dette kom til å gå bra. Som du ser på bilde under så lurer Cisco på det samme 🤣

Prøveridd Cisco

Prøveridd

Når jeg satt meg opp på Cisco merket jeg ikke stort på at han var så stor, men han har så store bevegelser som er ganske uvant da Kvikk absolutt ikke har det. Jeg har alltid ridd slike som Kvikk som da har samme type bevegelser som det Kvikk har. 

Ikke bare har Cisco store bevegelser, men når han går helt vanlig så går han alltid fra Kvikk og meg når vi traver. Så det går litt fortere kan du si 😁

Bevegelsene hans var så uvante så Mona gikk ved siden av oss for moralsk støtte og coaching. Det ble mindre skummelt med en gang 🥰 (føler meg som et lite barn noen ganger)

Jeg skrittet, travet og galopperte. Det var en helt vanvittig mestringsfølelse 🤩 Kunne ikke funnet en bedre hest å prøveridd i det minste.
I morgen skal jeg ri Cisco på time for Gunn C Skovholt. Gleder meg som et barn på julaften. Spørs om jeg får sove i natt nå 😆 
Dette kan bli en spennende tid fremover, deilig å ha noen å låne i blant mens ens egen hest ikke er ridbar. 

Her er en liten video👇 . Blir bedre på slutten av videoen 😎

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Utskrevet fra Bjerke Dyrehospital

Dressurtrening med Cisco