in

Endelig ekte progresjon

For de av dere som lurer så betyr progresjon jevn fremgang, utvikling eller økning. Endelig ser jeg at team Eken har oppnådd ekte progresjon, og dette over en lengre tid nå. 

Team Eken

Kvikk sitt egentlige navn er Eken og det er det som står i passet hans. Når vi er ute å starter så er det Eken som er det offentlige navnet. Jeg synes det er en fin klang over “team Eken” 🥰

Fremgangen er god

Etter at jeg lærte meg å slutte å klamre meg fast til tøylene når jeg rir så har det virkelig vært en god progresjon. Det er så moro og motiverende nå, altså jeg har fortsatt en god vei igjen å gå. Da spesielt før jeg klarer å slippe alle negative tanker som tidligere har vært. Uansett så synes jeg ikke fart er skummelt lenger og jeg er ikke engstelig lenger. Jeg tar meg likevel i å få tanker slik som “nå kommer det til å rase fra taket snart”. Jeg sitter da på Kvikk og venter på at det skal rase, noe det selvsagt ikke gjør. Jeg er da ukonsentrert og har vansker med å få tankene på rett spor igjen. Jeg blir jo litt irritert når det blir slik, jeg er jo ikke redd for at det skal skje og Kvikk viser meg gang på gang at så lenge jeg gjør som jeg skal så bryr han seg ikke om noe. 

Om jeg gjør som jeg skal?

Når jeg sier “gjør som jeg skal” så mener jeg at om jeg rir Kvikk på en god måte slik at han får utløp for sin energi. Dersom jeg holder han tilbake, slik jeg har gjort når jeg klamrer meg fast til tøylene, så går han å kjeder seg og finner på masse sprell. 
Det er ikke behagelig å ri når jeg klamrer meg til tøylene, ufattelig at jeg har gjort det så lenge uten å innse dette tidligere. Vanskelig å slappe av når man konstant sitter og klamrer seg fast. 

Hva er nytt

Kvikk er tydelig gladere og mye mer fornøyd. Han koser seg masse og elsker å jobbe. Nå får han lov å jobbe og vise seg frem 😅 Det er ganske deilig å ikke holde han tilbake. Bena mine er mye roligere, jeg må bare få disse hendene mine på plass, og ikke minst få de gamle tankene mine helt bort. 

Progresjon svett hest

Rideøkten

Vi starter med å skritte i 10-15 minutter før vi starter med trav. Jogger da litt rundt før jeg begynner å jobbe han. Han har en god fremdrift, noen ganger har Kvikk så god fremdrift at man skulle trodd at han er en travhest 😂 Tidligere har jeg sittet mye ned i traven noe jeg ikke gjør lenger. Skjenkelvikninger og serpentiner gjøres nå i lettridning, god trening for han og god trening for meg 😅 
Etter at han har blitt varm og vi har jobbet litt begynner jeg med galoppen. Frem til nå så har jeg konsentrert meg om å få han til å galoppere og ikke traloppere, tralopp er når det blir en galopp i utakt som er en blanding av trav og galopp. Dette har jeg da gjort på storvolte. Avslutter med å skritte ned i minimum 10 minutter. 

Fremover – fortsette progresjonen

For å fortsette progresjonen så skal vi fortsette slik vi gjør nå, men vi skal også jobbe masse med fatninger og å galoppere på hele banen. Samtidig så må de siste negative tankene ut av mitt hode 🥰 

I går begynte vi så smått med kontragalopp igjen, noe jeg har gruet meg litt til. Sist vi trente på kontra så hadde dette ponnitrollet så mye sprell innabords. Det var ikke moro i det hele tatt. Han gjorde alt han bare kunne for å vippe meg av pinnen slik at jeg skulle slutte med kontra, men han slapp faktisk ikke unna. Nå kan jeg ikke sammenligne da med nå da han ikke er et ponnitroll lenger. Han begynner å bli mye bedre trent og det virket som om han syntes kontragalopp var moro igjen. 

Han begynner å bli så fin og om ikke så lenge så kan vi kjøpe ny sal 🤩 Salen han har nå er jo ikke optimal, men han måtte bli litt mer opptrent etter kolikkoperasjonen før vi kan tenke på sal. Han hadde besøk av saltilpasser for en stund siden så han kan fint bruke det utstyret han nå har til han har blitt litt mer muskuløs. 

Progresjon - så svett at det ryker_

Kvikk ble så svett på treningen i går at det røyk av han når vi var ferdig. Fineste dressurhesten min ❤ svett og fornøyd ❤

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Helgekos - valentine

Valentine – helgekos

Fjordingen Kvikk

Det varte ikke så lenge