in

Saltilpasser Dina fra BB Horses på besøk

Da salen til Kvikk ikke ligger optimalt lenger bestilte jeg time hos saltilpasser. Ei hyggelig dame, Dina fra BB Horses, kom til stallen for å hjelpe flere av oss. 

Jeg har prøvd litt forskjellige padder. Først en litt billig fake saueskinn pad fra Horze, men den var bedre enn ingenting og jeg må jo si at det ser pent ut da  😅

Pad fra Horze

Jeg fikk så låne en som er en smule dyrere. Ogilvy pad, den var ganske så bra, men jeg liker nå å bruke eget utstyr. 

Ogilvy pad

Ogilvy padden koster det samme som jeg endte opp med å betale saltilpasseren. 
Dina tok bilder av Kvikk og målte han litt først. Han har høy manke og kort flate. Så så hun meg ri i alle gangarter uten pad først. Salen lå alt for mye ned i front. Optimalt skal man få 3-4 fingre på høykant inn mellom sal og manke. Her får man inn 1-2. Salen gir også et trykk bak på ryggen. Hun prøvde litt forskjellig. En mulighet var å prøve å stoppe om salen da den var uregelmessig i stoppen, men det ville ikke være nok. Kvikk trenger ny sal! Det er ikke tiden for å kjøpe ny sal nå, Kvikk må bli ordentlig opptrent først og få tilbake litt mer muskler. 

Løsningen

Acavallo pad fra saltilpasser

Løsningen ble en Acavallo backraser pad og en memory foam pad fra Weatherbeeta. Disse to paddene sammen med en skikkelig dressursjabrakk fungerte veldig bra 🥰 

Koser seg med saltilpasser

Prisen til saltilpasseren var absolutt ikke ille og jeg må jo si at det var verdt det. Nå vet jeg at det jeg har følt ang at salen ikke passer Kvikk lenger er korrekt. Vi har en midlertidig løsning frem til Kvikk er så opptrent som han kan bli. Så skal vi prøve et par nye saler og sikkert noen brukte også. 

Har snuset litt på denne Bletchley Syntetisk Monoflap Dressursal og nå på Arena Dressage High Wither. Dina trodde Arena salen ville ligge perfekt på Kvikk og være ganske bra for meg. Blir spennende å prøve de 😃

 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

4 Comments

Leave a Reply

4 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

  3. Pingback:

  4. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

72 timers eksamen overstått

En natt på Grand Hotel – Oslo