in

Tiden etter kolikk operasjonen

Tiden etter kolikk operasjonen har gått veldig bra, i det minste hittils. Etter operasjonen har Bjerke beordret boksro i 6 uker og så 6 uker i sykepaddock.

Etter operasjonen

Det har nå gått litt over 2 uker siden operasjonen. Veterinæren har vært hos Kvikk og fjernet stiftene. Såret var fint og alt var som det skulle. Ikke mange dagene til bandasjen skal helt av. 🙂

Nå som det har gått 2 uker siden operasjonen og stiftene er fjernet får vi lov å leie Kvikk i skritt i hele 10 minutter, noe som han setter stor pris på i og med at han ellers kun får stå på boks. Etter hvert skal han leies i 10 minutter opptil 2 ganger daglig. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk med en “oppskrift” fra Bjerke om hva jeg skal gjøre i tiden fremover. I denne “oppskriften” står det om alt: fôr, opptrening, sårstell, ja alt.

sykepaddock-etter-operasjonen2. juledag var vi i stallen og slo ned påler for å lage en sykepaddock. Selv om han ikke får komme ut før i slutten av januar måtte disse ned nå. Nå er det jo fortsatt mildt, men det var rundt 20 cm tele så det var ikke bare bare å få de ned. Med god hjelp av en kamerat, spett og slegge fikk vi de da ned. Viktig å få de ned nå da vinteren kan fort komme for fullt. Jeg håper for Kvikk sin skyld at snøen kommer før han skal få gå ut og at den blir for en stund. Mye bedre å stå på snø enn det er å stå i gjørme. Det gjenstår å sette på strømtråd og litt plank før det er klart, men det haster jo ikke enda. 🙂

I dag dro jeg til stallen klokken 9. Kvikk ble glad som vanlig når jeg kommer. Nabojenta var med og hjalp til i dag. 🙂 Startet først med 10 minutter i hallen i rolig skritt. Kvikk virket fornøyd med å få lov til litt annet enn kun boksro. Er nok fortsatt litt ubehagelig for han etter operasjonen enda, men det blir nok bare bedre og bedre. De 10 minuttene gikk så fort.
Så var det inn i boksen igjen, han fikk stå i en boks som tilhører en av de andre skolehestene mens vi møkket Kvikk sin boks. Det er fortsatt like morsomt å se at det er så mye urin og avføring i boksen hans. Han drikker godt og spiser bra. Han tar det med ro, det virker som om han forstår situasjonen godt. 🙂

Avslutter med et bilde tatt i går. Bildet ble tatt av Kvikk sin tidligere rytter, Thea 🙂

kvikk-tar-det-med-ro

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Oppdatering etter kolikk operasjonen

Livet med syk hest