in ,

Dressurridning – jobbe på

Dressurridning er ikke lett, men det er veldig moro.  Når man ser på de som rir dressurridning på høyt nivå så ser det ut som om de danser med hestene sine. Det er så mange fine spennende øvelser der ut. 

Dressurridning

Som du sikkert har fått med deg så er dressur min gren. Nå skal det sies at jeg har syntes sprang har vært morsomt. For noen år siden så deltok jeg fast på både dressur og sprangtreninger ukentlig. Jeg hoppet da bane på  65-85 cm. Både Kvikk og jeg koste oss masse. Problemet var bare at vi var på vårt beste rett før Kvikk dro på sommerbeite. Han ble borte i 1 1/2 mnd hvor jeg da ikke red i det hele tatt. Når vi da skulle starte opp igjen etter sommeren syntes jeg det var skummelt med alt over 40 cm. Noe så teit egentlig. 

Jeg savner faktisk litt å hoppe så kanskje jeg skal melde meg på en bomtime eller to😅

Dressurøvelser

Det er så mange forskjellige dressurøvelser og dressurprogrammer for den saks skyld. Jeg har en drøm om at jeg skal komme meg opp til LA. Kvikk er der alt🙄 .  LA er en av de lette klassene. De lette klassene omfatter 4 nivåer: LD, LC, LB og LA. De er sammensatt slik at de mest grunnleggende ferdigheter skal kunne oppøves. Dette gjelder beherskelse av de tre gangarter og overgangene, holdt og rygging. Det kommer etter hvert inn nye øvelser, som fordelsvending, sjenkelvikning, kontragalopp og bakdelsvending. Kombinasjonene av øvelsene øker kravet til ferdighet opp gjennom skalaen av lette klasser. Per i dag er jeg på LC nivå

Dressurridning

Jeg kommer til å delta på stevner på LC nivå til jeg føler meg trygg nok til å gå videre. Det hadde jo vært moro om vi kunne vært klare for LB mot slutten av sesongen. For at vi skal komme oss videre fra LC så må jeg få han  mer frem og få med bakbena hans. Jeg må tørre la han «løpe», fart er jo så moro 🤣 Viktigst av alt så må jeg stole på hesten min og meg selv ❤

Blir veldig spennende å se om jeg når mine mål. Jeg har en helt fantastisk trener og en hest som absolutt kan ta meg til mine mål. Det står ikke på hest og trener i det minste 😁

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Selvtilliten avtar noe

Min herlige vallak