in ,

Livet med syk hest

Det å være hesteeier når man har en skadet eller syk hest er ikke bare bare. Masse å passe på og man bekymrer seg nok litt mer enn nødvendig. Glad jeg har så mange hestekyndige rundt meg som jeg kan rådføre meg med. 🙂

Oppdatering etter kolikk operasjonen

syk hestOnsdag 28.12.16 kom dyrlegen for å fjerne stiftene. Såret så veldig bra ut. Nå skulle bandasjen sitte på i ytterligere 5 dager før den kunne fjernes helt. Tirsdagen som var tok jeg av bandasjen. Måtte ta bilde av Kvikk og bandasjen først.  Om du ser nøye etter så ser du at Bjerke Dyrehospital har skrevet noe på bandasjen hans. Noe så søtt. 🙂

Det gikk veldig fint å fjerne bandasjen. Det er jo “lim” på bandasjen, men det var kun en gang Kvikk tittet på meg akkurat som han spurte “hva driver du med”. Bandasjen satt litt godt der hvor all pels var barbert bort, men kun på et område på 1 cm eller noe. Prøvde titte på operasjonssåret hans, men klarte liksom ikke å se med sikkerhet hvor kuttet var. Så Bjerke har gjort en fantastisk jobb. 🙂

Livet med syk hest

Siden Kvikk kom hjem fra Bjerke har jeg vært mye i stallen i det siste. Opptil tre ganger om dagen. Kl 10, 16/17 og klokken 22. Siste uken har jeg tatt fort fôringen klokken 22. Og fra i dag av så er fôringen kl 16/17 borte også. Fire fôringer om dagen blir det da fra i dag av. Dette kommer jeg også til å fortsette med fremover. Så heretter blir det stallen en gang per dag på meg. I ukedagene rett etter jobb, mens i helgene blir det rundt klokken 9.

I dag reiste jeg i stallen rundt 9. Startet med å gå med Kvikk i 10 minutter før jeg startet på stallarbeidet. Han er virker takknemlig for alt jeg gjør for han, han viser det virkelig. Når vi gikk i disse 10 minuttene så tittet han på meg flere ganger før han så koste litt. Han tar hodet sitt inntil armen min å “stryker” på meg. 🙂 Etter at vi hadde gått de 10 minuttene som vi skulle satte jeg han i en av de andre skolehestene sin boks så jeg fikk møkket. Der var det en saltstein. Det virket som om Kvikk syntes denne saltsteinen var en delikatesse uten like. Han koste seg verre og drakk opp nesten en hel bøtte med vann.
Det er en fryd å møkke boksen til Kvikk, masse avføring og urin. Dette er jo så gode tegn på at alt er bra.
Etter at jeg fylte på med flis helte jeg høyet hans i boksen noe han fikk med seg. Sikker på om jeg hadde lukket opp for han så hadde han gått rett inn i sin egen boks igjen, men tar ikke sjansen på at han går andre steder så jeg tok han i grima og leide han inn.

Kvikk fornøyd i nytt dekken, i ny flis og med høy i munnen 🙂

kvikk-med-nytt-dekken

Gleder meg masse til stallen i morgen også. Ikke moro med syk hest, men moro å se det går fremover. Begynner å få litt rideabstinenser, men får da noe “trim” i stallen likevel. I dag har jeg kun i tiden jeg var i stallen gått 3,5 km så det er da noe.

Takk for at du leste bloggen min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Tiden etter kolikk operasjonen

Nyttårsforsett og alt det der