in

Oppdatering etter kolikk operasjonen

En uke etter kolikk operasjonen til Kvikk fikk han komme hjem fra Bjerke Dyrehospital. Han begynte å bli ganske lei av å være der nå. Han var misfornøyd med rasjoneringen av mat og var egentlig litt gretten.

hestehenger

Etter operasjonen

Onsdag  21.12.16, en uke etter operasjonen kunne vi reise å hente han. Min første tur med hestehenger. Det var mye lettere å få koblet på hengeren denne gangen da det var mildt, ikke noe var fryst denne gangen.

Fikk med et følgeskriv som beskrev tiden fremover etter operasjonen godt. Jeg må si jeg fikk et lite sjokk når jeg fikk vite hvor lenge han måtte være i ro og hvor omstendig tiden etter operasjonen er. Han skal ha totalt boksro i 2 uker. Så 4 uker med boksro hvor han kan få bli leid i rolig skritt i maks 10 minutter 1-2 ganger om dagen. 6 uker på boks for en som elsker å være ute og som godt kunne vært en utehest blir nok ikke lett. Etter disse 6 ukene får han lov å stå ute i liten syke-paddock på dagen. Han får fortsatt kun lov til å bli leid i rolig skritt i maks 10 minutter 1-2 ganger om dagen. Han skal også ha mat 6 dager om dagen med gradvis mer høy til han er på optimal kg igjen. Selv om han kommer opp i de kg han skal ha skal han fortsatt ha mat 6 ganger om dagen en stund til. Nå får han høy 6 ganger om dagen og grøtbøtte 3 ganger om dagen.

Jeg fikk beskjed på telefonen tidligere på dagen at Kvikk hadde begynt å bli lei og var blitt litt rampete. De sa han prøvde å komme seg til mer mat og ut av boksen. Mari var med og hun fikk jobben med å laste han. Han oppførte seg bra og gikk rett på hengeren. Han ville hjem. 🙂 Det gikk fint å kjøre hjem selv i rushtiden. Kvikk stod rolig på hengeren. Når vi kom tilbake til stallen virket han veldig fornøyd og tilbake til sitt gamle seg. Han ville nå kose og hilste på meg slik han pleier å gjøre.

Jeg er nå hos Kvikk hver dag og fôrer 2-3 ganger om dagen. Når det er ansatte i stallen fôrer jeg 2 ganger daglig, ellers 3. Det er veldig betryggende å kunne se han hver dag, da se han med en gang jeg kommer hjem fra jobb og igjen før jeg legger meg om kvelden. Og nå i julen ser jeg han også mellom frokost (kl 07) og lunsj (kl 13). Fôring ca 10, 16:30 og 22. 🙂

Deilig å ha han hjemme igjen, noe han synes også det er veldig tydelig.

Jeg fikk tekstmelding fra Agria som informerte om at Bjerke hadde sendt faktura til de og at Agria hadde nå betalt sin del av regningen. Må si jeg er veldig glad jeg har forsikring for denne regningen ble ikke liten. Vil tippe på at dette kommer til å komme på rundt 100 000 totalt. Må ha vetrinær to ganger til før vi er ferdige. Først nå til onsdag, da skal stiftene fjernes. Jeg er glad jeg satt når jeg snakket med Agria og de fortalte hvor høy regningen fra Bjerke Dyrehospital var. Selv om jeg har den beste forsikringen man kan tegne på en hest så blir det jo en egenandel. Det er en fast egenandel på 1800 og en bevegelig en på 25 %.

Julaften i stallen

Kvikk har allerede fått julegave fra hunden til pappa, Håkki. Grøtblandingen Kvikk får er en blanding av Mash, Alfalfa, kraftfôr, olje og hvetekli. Problemet var jo bare at jeg ikke fikk tak i hvetekli. Pappa reise litt rundt og fikk tak i dette. Så Kvikk fikk en sekk med hvetekli av verdens beste Håkki 🙂 Av oss fikk han et nytt bobledekken, han må ha litt å bytte på nå som han skal stå så mye inne.
Nabojenta og jeg var i stallen tidligere i dag. Møkket og stellet. Sjekket at alt er i orden og at bandasjen ser ren og pen ut, samt at den ligger ordentlig. Ga han høy, rent vann og masse kos.
Skal snart i stallen en tur igjen for å ordne dagens siste grøtbøtte, gi han litt høy og kose litt ekstra.

Takk for at du leste min blogg.

God jul.

tiden-etter-operasjonen

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Kvikk fikk Kolikk – måtte opereres

Tiden etter kolikk operasjonen