in

Sunne middagstips fra meg

Da var det på tide å dele ukens Grete Roede igjen. Håper du får noen gode sunne middagstips i min blogg, disse rettene var virkelig gode. Jeg sier vel alltid at rettene er virkelig gode, men de er faktisk det og jeg er kjent for å være kresen (selv om jeg selv mener jeg ikke er det).

Første rett denne uken ble sei med høstgrønnsaker. Grønnsakene vi fikk til denne retten var 1 stor potet, kålrot, løk, sjampinjong, i tillegg til grønnsakene skulle det også være fetaost og soltørkede tomater. Grønnsakene skulle skjæres i skiver og terninger for så å steke de i olje i stekepannen. Etter å ha stekt de litt skulle man ha i litt vann og brokkolien for så å dampe dette mørt. Dressing til høstgrønnsakene var det også denne gangen. I dressingen var det timian, extra virgin olivenolje, vann, sitronsaft, salt og pepper som var ingrediensene. Seifileten skulle stekes i pannen med litt margarin. Masse mat denne gangen, ble ordentlig mett.

1 Roedeporsjon: 150 g stekt sei + 300 g høstgrønnsaker = ca 375 Kcal.

Sunne middagstips nr. 1: Sei med høstgrønnsaker

Sunne middagstips, Sei med høstgrønnsaker

Ukens andre sunne middagstips var kjøttboller med spagetti. Dette var en av de bedre  jeg har smakt, så oppskriften på kjøttboller som jeg har brukt tidligere er nå byttet ut med denne. Ingrediensene som skal være i kjøttbollene er karbonadedeig, egg, strøkavring, persille, salt og pepper. I tomatsausen skulle det være hermetiske hakkede tomater, tomatpuré, hvitløk, kjøttbuljong, persille, salt og pepper.

1 Roedeporsjon: 100 g fullkornspagetti + 250 g kjøttboller med saus = 360 kcal

Sunne middagstips nr. 2: Kjøttboller med spagetti

Kjøttboller med spagetti

Siste sunne rett fra Grete Roede og Godt Levert denne uken ble laget av min mann da jeg var i stallen, fargerik kyllingwok.

Denne var ekstremt god, ikke bare var den god pga sammensettingen av matvarer den var god fordi jeg fikk den servert av mannen i mitt liv. 🙂 Ingrediensene i denne retten var kyllingfillet, rød paprika, løk, gulrot, brokkli, sukkererter og rød chili. Kyllingen og grønnsakene skulle så smakes til med soasaus, salt og pepper. Serveres med fullkornsnudler.

1 Roedeporsjon = ca 400 kcal.

Sunne middagstips nr. 3: Fargerik kyllingwok

Fargerik kyllingwok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Norge tåler ikke regnvær

Helgen går mot slutten