in , , ,

Helgen går mot slutten

Vesla 18.09.15

Fredag

Da er snart denne helgen over også. Jeg har kost meg masse i stallen både fredag og lørdag (for meg begynner helgen når jeg er ferdig på jobb fredag). Når jeg kom til stallen fredag stod Vesla inne å ventet på meg. Jeg fylte opp høyposer, så hentet trillebåre og “møkkgreip”. Ikke lett å møkke med en kosete hest på boks, men jeg ble nå ferdig til slutt. Så var det å sale opp og ri. Hun er absolutt en drøm ri.

Mens jeg var i stallen og koste meg startet mannen min på maten vi skulle kose oss med på lørdag. Baby back ribs “sous vide”. Dette er spareribs som er tilberedt i vannbad over lengre tid. Først skal “spareribsen” krydres og marineres etter eget ønske før de puttes i poser for så å vakumeres. Vi lagde en egen krydderblanding kvelden føre som skulle rubbes på kjøttet. I tillegg til denne blandingen prøvde vi noen med grillkrydder, hvitløkskrydder, hvitløks barbeque oil, og så måtte han prøve 1 med cola (colaen måtte fryses først).

Spareribs (1)

Lørdag

GjørmeteLørdag gikk turen i stallen igjen. Det var fint vær og Vesla stod ute. Heldigvis tok jeg på meg gummistøvler. Etter det regnværet som har vært de siste dagene var det mye vann og gjørme enkelte steder. Ikke noe særlig å gå oppi dette med ridestøvler i skinn.

Når jeg nærmer meg Vesla og starter å prate med henne så kommer hun alltid å møter meg. Hun er skikkelig selskapssyk og en kosete ponni.

Vesla, Morgin (2)

Testet om den blå sjabraken min som jeg kjøpte for å bruke på Kahala passet, den var litt stor, men det gikk. Måtte ha på matchende blåe benbeskyttere også da, så var vi klare til en rideøkt ute i solen.

Vesla, Morgin (1)

Når jeg var ferdig i stallen var det hjem for å hente mannen min, turen gikk til Havaristen. Der var det mye folk og mye rart av varer. Vi rakk hjem igjen akkurat til fotballkampen, ble ikke seier denne gangen, men vi holdt da nullen.
Etter kampen var det det middag og lørdagskos, vi hadde tross alt gledet oss til denne maten siden fredag. Greit å kunne lage mat som tar litt lengre tid i helgen. Spareribsen hadde ligget i vann i 70 grader nå i ca 22 timer og den var nå ferdig. Vi lagde hjemmelaget pommes frites og hjemmelagde hamburger-slides, det ble mye mat til overs for å si det slik. Vi prøvde oss på den blåmuggsosten som er til hamburgere, jeg syntes ikke det passet seg med blåmuggsost på en hamburger, mannen min er litt usikker.

helgen, Spareribs (2)

Helgen går mot slutten

Så var denne helgen snart over, søndager her i huset går som oftest til klesvask og alt annet man ikke har rukket å gjort i uken som har gått. Akkurat nå sitter vi, mannen min og jeg, med vært vår laptop og nyter stillheten mens vaskemaskinen går. Gleder meg allerede til neste helg. Neste helg skal vi på konsert. Gleder meg også til neste fôrhelg, har Vesla på fôr kun annenhver helg, men ser henne allerede til torsdag. I morgen er det atter en ny uke med nye muligheter og en noe tettpakket uke.

Ønsker deg en god søndag og en riktig god uke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Sunne middagstips fra meg

Mirabel restaurant, Lillestrøm