in

Bletchley Monoflap Dressursal

Bletchley Syntetisk Monoflap Dressursal

Jeg har visst lenge at Kvikk trengte ny dressursal. Dressursalen vi hadde som er en Windsor Elite, passet ikke optimalt lenger. Den passer ikke hans manke og lette svaie rygg. Vi hadde besøk av saltilpasser fra BB Horses i november som foreslo en sal de hadde som er for litt høyere manke. Da dette var en dressursal basert på et luftsystem valgte jeg å ikke gå for denne. 

Bletchley Syntetisk Monoflap Dressursal fra Premier Equine

Da jeg har hatt lyst på en sal som er monoflap og har knestøtter som samtidig ikke koster skjorta, så har jeg lenge vurdert Smart Stall sin sal fra Premier Equine. Jeg bestilte prøving av demosal, men de hadde ingen inne. De skulle ta kontakt så fort de hadde en inne. Det tok ikke mange dagene før de hadde fått inn en helt ny og ubrukt sal som de skulle bruke som demosal. Jeg reiste til Asker for å hente den. Håpet så inderlig på at denne salen skulle passe Kvikk og meg. 

Prøving av sal

Jeg prøvde salen kun med sjabrakk. Salen lå fint med god skulderfrihet. Endelig fikk jeg fire fingre under manke og sal. Premier Equine salen er mye lettere og har en kortere bæreflate enn den forrige. Salen var en drøm å sitte i 🥰 Det var også en merkbar forskjell på Kvikk som ble veldig positiv med den. Han ble mer vâr for skjenkel og merkbart lydigere. 

Jeg var så heldig å få denne salen til bursdag og jul fra min kjære mor – tusen takk 😘

Bletchley Syntetisk Monoflap Dressursal fra Premier Equine

Eneste å si på salen var at den var noe lav bak, men dette løste seg greit med en gelpad. Saltilpasser ble bestilt. Grunnet blant annet sommer og ferie ble det denne gangen Saltilpasser fra Ilset Salmakeri

Dressursal fra Smart Stall - smartstall

Ilset Salmakeri

Torsdag 08.08.2021 kom Ilset Salmakeri på besøk. Koselig og serviceinnstilt dame. Hun hadde 4 saler hun skulle se på hos oss denne dagen. Vi hadde varmet opp godt før det ble vår tur. Først ville hun se oss i alle gangarter på begge hånd. Kvikk var super flink. Som jeg allerede visste så er salen noe lav bak. Hun tok derfor med seg salen for å tilpasse salen slik at den blir litt lavere i front og noe høyere bak. Hun tok mål av manken og ryggen til Kvikk slik at hun lett kan tilpasse salen uten at hun må ha hesten å se etter. 

Salen får jeg tilbake førstkommende tirsdag. Gleder meg veldig til å få den tilbake igjen. Var ikke det samme å gå tilbake å ri med den gamle salen, det ble mye knot samt at den er hard å sitte i og den er tyngre. 

Anbefaler virkelig Bletchley Syntetisk Monoflap Dressursal fra Premier Equine. Denne fås kjøpt hos Smart Stall. Fantastisk flott og rimelig sal 🤩

Sommerkos

Hos oss er det slik at både tobeinte og firbeinte trives bedre på sommeren. Min absolutte favoritte årstid er sommeren. Sol, varme og sene kvelder – helt fantastisk. Om jeg skulle velge så hadde jeg valgt varmen over kulden. 

Kvikk koser seg masse på dagbeite på Stall Uller. Han er virkelig i et hesteparadis, synes på hele han at han trives godt her. Deilig for han å nyte tiden på dagbeite før vi skal trene og kose oss. Vi har et mål og jo nærmere vi kommer dette målet jo gladere blir vi 🥰 Han trives med å jobbe og få nye utfordringer. Med ny dressursal så tar han alt mye lettere. Han skulle så ha fått ny dressursal tidligere. 

Håkki nyter alderdommen. Koser seg med turer uansett type vær. Han er som oftest blid og fornøyd. Litt halt dersom det regner kraftig og det er litt surt. 

Beitekos på Stall Uller

 

sommerkos

 

Verdens beste Håkki

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Stevnehest

Stevnehest

Dressurekvipasje

Dressurekvipasje in the making