in

Flor og Fjære – Stavanger

Flor og Fjære blondinebloggen

Årets ferie startet vi sammen med min mor. Hovedattraksjonen for ferien var Flor og Fjære. Da det er ganske så langt til Stavanger valgte vi å kjøre til Kristiansand og så til Stavanger.

Flor og Fjære

Rett utenfor Stavanger, 20 min unna med båt ligger Flor & Fjære.

Litt fakta om Flor og Fjære
I 1965 kjøpte Åsmund og Else Marie Bryn en forblåst husmannsplass på Sør-Hidle. Der bygde de seg en familiehytte. Åsmund ble i 1987 uføretrygdet og begynte å beplante området. Hagen ble større og større. Flor & Fjære tok form og folk begynte å strømme til. Etter en stund ble viste det seg at det ble behov for bevertning, og i 1995 åpnet sønnen Olav og kona hans Siri restauranten. Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn Hidlefjord og hans kone Hanne Kvernberg Hidlefjord, som har overtatt bedriften, og planene for ytterligere utvidelser er klare. (kilde: Flor og Fjære). 

Vi startet altså med en båttur på ca 20 minutter. Solen skinte og det var deilig sommervær. Når vi kom til frem til Flor og Fjære ble de forskjellige kohortene delt inn i små grupper som ble tildelt hver sin guide. Vi fikk så en omvisning av guiden som fortalte om historien om stedet og litt om de forskjellige hagene. Det var virkelig mange forskjellige hager og temaer. Hvem skulle trodd at dette fra starten av, kun var fjell uten vann og planter. 

Flor og Fjære

Dette er virkelig et helt fantastisk sted 😍

fantastiske Flor og Fjære

Det er meget vanskelig å beskrive denne øyen. Flor og Fjære er ubeskrivelig 😍

Flor og Fjære Stavanger

Flor og Fjære fineste på jord

Helt idyllisk  🥰

vakkert på Flor og Fjære

Flor og Fjære terapi for sjelen

Terapi for sjelen, flor og fjære

Etter den omvisningen med guiden fikk vi en tre retters middag. Fiskesuppe til forrett, lam og okse til hovedrett, og så mye is du bare orket til dessert. 

Flor og Fjære fiskesuppe

Flor og Fjære hovedrett

Isen var så god at jeg ikke tenkte på å ta bilde av den. Kuleis i kjeks til mannen min og meg selv, mens hun mor valgte i beger. Etter maten fikk vi gå rundt på egenhånd før båten hentet oss igjen. Vi skulle hatt noen timer til på dette fantastiske stedet. Skal absolutt tilbake hit 💕

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Dressurekvipasje

Dressurekvipasje in the making

Fjordingen Kvikk med på ferie

Familieferie – ferie med hest