in

Mental sperre

Mental sperre

Den siste tiden har jeg hatt mental sperre, altså ikke hele tiden. Den mentale sperren er kun når jeg rir. Nå er ikke dette noe nytt, men det er et irriterende gjentagende problem. Må si jeg begynner å bli ganske så lei av å ha mental sperre. 

Det er egentlig ganske fascinerende hvordan hjernen fungerer egentlig. Min hjerne har en livlig fantasi og klarer å se alle mulige farer, spesielt farer som ingen andre tenker noe over. Mulig jeg burde bytte yrke og heller begynne å skrive skrekkbøker eller manus til en skrekkfilm eller to 😅

Lørdag, 17. april, hadde jeg en skikkelig fin økt i ridehallen. Kvikk var bare superfin. Selv om jeg har hatt mange nedturer med Kvikk så er jeg ganske sikker på at ingen er mer rett for meg enn han 🥰 Vi matchet i blått denne dagen. Det er moro når vi kan matche litt 😃

Fin i kongeblå - mental sperre

Selv om vi hadde en super økt med masse galopp og mye moro så slipper ikke denne mentale sperren taket på meg.  Det er verre når det er flere i hallen samtidig, jeg føler meg ofte i veien for de andre og gir lettere opp. Merker at jeg blir lettere frustrert og er mer anspent, som igjen resulterer til at jeg ikke får til øvelsen jeg prøver på. Kvikk prøver alltid så godt han kan, han prøver til og med å hjelpe meg. Gode trygge Kvikk 💗 selv om han har noen sprell på lur i blant så er han egentlig bare snill og god 💗

I uken som har vært så har det vært mye klabb og babb synes jeg. Han har ikke hørt på skjenkel synes jeg. Har ikke fått til å flytte bakparten i skritt, kun noe i trav. Vi har kun galoppert bittelitt også. Kun fattet brutt, fattet brutt. 

Fôringshelg – 24./25. april

Denne helgen hadde jeg fôringshelg. Koselig med en helg som kun dreier seg om hest, men må innrømme at det er ganske slitsomt også. Opp klokken 06:20 for å fôre frokost til hestene litt før 8, få unna stallarbeidet og alt annet mann ikke rekker i den travle hverdagen. Begge dager skulle jeg også fôre lunsj. Det blåste hinsides mye, men alle hestene tok det på strak hov. De er snille, fine hester alle sammen. 

Mental sperre

Lørdagen fikk jeg inn en fin økt i hallen før lunsjfôring. Tok en stund før jeg fikk skjøvet bort min mentale sperre nok til å kunne få galoppert litt. Det blåste så mye at det hørtes ut som om noen stod med asfaltborr og borret i veggen, det hørtes også ut som om at taket skulle blåse bort når som helst. Min fantasi fikk heldigvis ikke helt lov til å ta av, men det kunne blitt den skrekkfilmen om hjernen hadde fått fritt spillerom. 

Vi matchet i rødt denne lørdagen. Foto tatt av Thomas Henie, han var en liten tur i stallen for å ta noen bilder. Han var i stallen i fjor høst for en photoshoot

Mental sperre

I og med at det var så moro å ri lørdag og jeg kom meg igjennom det ganske fint, så trodde jeg faktisk at det ville bli lettere søndag. Det blåste kraftig søndagen også. Det var like ekkelt å galoppere søndagen også, men fikk testet litt nytt.  Testet ut å fatte galopp fra skritt på diagonalen fra X, fatte kontragalopp på diagonalen da på I og L. Kvikk klarte seg veldig bra. Jeg tenkte at han kanskje kom til å komme med et bukk når han skulle få lov å fatta på diagonalen, men neida han var så rolig å fin atte. 

Jobbe på

Vi fikk gjort ganske mye søndagen. Serpentiner, volter, skjenkelvikninger, fatninger fra trav og skritt, fatninger fra skritt og da til kontra. Veldig morsomt 😃  

Rødblakk fjording

Må si jeg er veldig fornøyd med helgens økter, virker som fineste Kvikk er ganske fornøyd han også. Vi begge var ganske slitne i dag. Var ikke lett å få han til å gå frem i dag, han gikk frem de meterne jeg orket å pushe på han 🤣 
I dag øvde vi på lydighet. Fatte – bryte – fatte, gå og stopp. Det er bare når jeg galopperer han ikke helt stopper med det første, dette har litt med at jeg egentlig ikke vil stoppe å galopperer. Når jeg stopper han ubesluttsomt så stopper jo ikke han. Han vil heller løpe og kose seg, men det vil jeg også 🤣

Mental sperre i blått

Ny dag og nye muligheter i morgen, gleder meg 🥰

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Dressurrytter

Dressurrytter – dressurtante

Moro med fjording - vår

Aldri kjedelig med fjording