in

Dressurrytter – dressurtante

Dressurrytter

Det er ingen tvil om at det er dressurrytter jeg ønsker å være. Blir spennende å se hvor langt Kvikk og jeg kan komme. Jeg tenker da ikke hvor høyt vi kan komme på stevner. Selv om det hadde vært moro å kunne starte MC så er jeg nok ganske fornøyd om vi kommer oss på et stevne eller to, og da gjerne over LC 😅

Dressurrytter

Jeg har skjønt at i og med at jeg ikke er tjue år lenger så er det visst dressurtante det kalles 😆 Dressurtante er da et litt koselig kallenavn det 🥰

Hva er en dressurrytter? En god dressurrytter bruker mye tid på trening med sin hest og trener. I dressuren er ekvipasjen avhengig av et godt samspill, nøyaktighet, ydmykhet og presisjon. I et dressurprogram bedømmes hestens gangarter, fremdrift, lydighet, samt rytterens sits og ferdigheter.

Dressurrytter

Hvordan går det egentlig?

Som jeg skrev lenger opp her, så er det ingen tvil om at det er dressurrytter jeg ønsker å være. Jeg er ikke en turrytter og absolutt ikke en sprangrytter. Noen ganger tenker jeg at jeg ikke er en dressurrytter heller. Det er liksom alltid 2 skritt frem og 10 skritt tilbake. Kvikk prøver så godt han bare kan han, men han har noen sprell i blant som jeg må ærlig innrømme at jeg misliker sterkt.

Nå er han i stikke fasen, det vil si at om jeg galopperer eller traver skikkelig frem så vil han løpe av gårde. Som for eksempel sist jeg galopperte masse så “syntes han det var så moro” at når jeg skulle ri en galoppøkning på diagonalen så tok han et bukkesprang ut av hjørnet og spant av gårde. Jeg fikk kontroll på han og red han inn på en storvolte, her pushet jeg han så han “løp det av seg”. Problemet er bare at etter dette så har han prøvd å løpe av gårde flere ganger. Det er akkurat som om han syntes det var belønning at jeg drev han frem. 

Nervøs rytter

Det at jeg er så “nervøs” av meg er, som jeg har skrevet mange ganger tidligere, ganske så teit. Jeg tror problemet er at jeg har latt meg selv være slik så alt for lenge, at det er så vanskelig å komme ut av det igjen.

Selv om jeg innimellom tenker at:

  • nå kaster jeg inn håndkle,
  • dette er ikke for meg,
  • jeg har det ikke i meg
  • nå slutter jeg med hest og selger Kvikk

Altså selv om jeg tenker slikt i blant så får jeg meg ikke til å gi opp. Jeg kjøpte ikke Kvikk for at han skulle selges igjen. Han er et av mine kjæreste familiemedlemmer, han er mitt pelsbarn 🥰

Jeg må bare lære meg å slappe av mer, og ikke minst stole mer på meg selv. Det er ikke verdens undergang om det stopper opp i blant. Jeg er som jeg er og absolutt god nok. Kvikk og jeg skal bli det beste vi kan bli 🥰

Dressurrytter må ha dressurhest

Beste utsikten💙

Dressurhesten Kvikk

Sitsen er meget viktig når man rir og spesielt når man rir dressur. Så det blir å pirke rolige hender, lange ben og selvsagt “sitt på rompa”  😅

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Trening av dressurhesten

Treningsprogram dressurhest

Mental sperre

Mental sperre