in

Dressurtrening med Cisco

Den 08.06.2020 hadde jeg min første dressurtrening med Cisco for dressurtreneren min Gunn Skovholt. Tror ikke jeg har opplevd maken til morsom time. Det var julaften, nyttårsaften og bursdag på en gang 🥰

Jeg startet dagen med min egen hest først. En liten leietur rundt gården. Dette tar mellom 4 og 5 minutter som er det han skal ha på nåværende tidspunkt. Med god hjelp fra mamma tok vi stallarbeidet før dressurtreningen med Cisco. 

Leietur etter kolikkoperasjonen

Kvikk er så takknemlig for så lite. Det har han all rett til å være da det er virkelig et under at det gikk så bra som det gjorde med pasienten ❤ 

Dressurtrening med Cisco

Mona salte opp og varmet opp Cisco før timen. Jeg er i startfasen med å bli kjent med han så det er veldig greit å få hjelp. 

Cisco er en meget høflig, staselig og tålmodig kar på 22 år. Han er helt fantastisk å ri. Da jeg ikke har ridd på stor hest før så er alt så uvant. Det er store bevegelser og Cisco har et hode som en sjiraff  😄 Han er veldig sterk og drar hendene mine ute av «dressurposituren» raskt. Nå skal det sies at jeg ikke er så rutinert at jeg klarer å holde hendene i ro uavhengig av lang hals som beveger seg eller en kort som Kvikk 😆
Gunn visste råd, Mona hentet en nesereim som ble festet i salen slik at jeg fikk hjelp til å holde hendene på plass. Det fungerte ganske bra, så lenge jeg holdt i den. 

Cisco har en fart jeg aldri har vært borte i før. Det er ingenting som tyder på at denne karen her er 22 år gammel. Med denne karen så er fart ganske moro, hvem ville trodd at jeg skulle synes det var gøy med fart og at jeg ikke kom til å prøve å sakne farten. 

Dressurtrening med Cisco for Gunn

Det ble en herlig og overveldet dressurtrening med Cisco. Det ble skritt, trav og galopp. Skjenkelvikninger i både skritt og trav. Galopp fra skritt og fra trav.  Dette var virkelig en time som bygget selvtillit og ga meg en god mestringsfølelse. 

Cisco og Tonje

Dårlig samvittighet

Jeg kjenner at jeg begynner å få dårlig samvittighet ovenfor Kvikk. Med Kvikk så er fart skummelt og jeg har alltid holdt han tilbake i stedet for å la han løpe. 
Nå når jeg rir Cisco så ser jeg at Kvikk ikke løper så fort og at farten hans ikke er så «farlig» som jeg har følt. Gleder meg masse til Kvikk er ferdig rehabilitert, da skal det bli andre tider 😄

Det var en veldig morsom  og fin dag i stallen med gjengen på Stall Uller. Jeg er heldig som har en så motiverende og støttende gjeng rundt meg.
Tusen takk til Mona som gir meg denne muligheten og ikke minst min trener Gunn som bare er en helt fantastisk flink instruktør. Hadde aldri vært der jeg er i dag om det ikke hadde vært henne. Gode Gunn 💜 Det er så viktig å finne en trener som passer akkurat til deg. 

Jeg er alt i alt fornøyd med dressurtimen i går, selv om det kjennes ut som om jeg så å si må lære meg å ri på nytt. Neste time er allerede satt opp 🤩 
Kjenner stølheten komme smygende så det skal bli spennende noen dager nå  😂

Fornøyd etter dressurtrening med Cisco for Gunn C Skovholt

Min kjære mann og mor var med. Han tok bilder og filmet med sitt Canon 7D Mark II, mens mor filmet med min Iphone 11 Pro. Film kommer senere. 
Mens jeg skritter av Cisco ser jeg at mannen min ligger på alle fire på ridenbunnen. Jeg tenkte ikke noe mer på det når vi skrittet bortover, men Cisco syntes tydelig at dette vart noe rare greier 🤣

Hjelp rar mann på gulvet

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Jeg har prøveridd en hest i dag

Pasienten – Kvikk