in

Fineste fjordingen

Kvikk må være den fineste fjordingen som finnes. Han er høflig, kosete, tålmodig og han er en virkelig takknemlig hest. Jeg trodde at han kom til å være slitsom å ha med å gjøre da jeg forventet at han ville prøve å gå ut av boksen ved enhver anledning, men nei da.. han tar boksroen på strak hov. Nå er det kun 1 uke igjen før han kan få komme ut i sykepaddock 😄 

Fineste fjordingen

I og med at Kvikk, den fineste fjordingen, har boksro så er det ikke så mye vi kan gjøre. Vi går to rolige skritteturer daglig, altså vi går i hans tempo. Vi har en fin ridesti rett ved stallen som jeg har begynt å bruke. Når han kun skulle leies i 5 minutter så holdt det å gå rundt gården. 

Fineste fjording på leietur

På ridestien så er det litt slette og litt bakker. Han går veldig forsiktig nedover, men bruker seg godt i bakkene oppover. 

Fluer

Det er mye fluer, knott, klegg osv nå så jeg må dusje ned både hest og meg selv med insektsspray før vi går ut. Jeg har da begynt å bruke Centaura insektsspray som er for hest, hund og menneske. Denne sprayen fås kjøpt på apotek, veterinær og i forskjellige dyrebutikker. Dette er hva apoteket skriver om den: 
«Sprayen virker straks etter påføring og beskytter mot fluer, mygg, bitende fluer og flått. På hund gir den en effektiv avvisende effekt mot flått i inntil fire timer og mot insekter i inntil åtte timer. Hest beskyttes mot fluer og mygg i inntil 24 timer og mot flått i inntil 14 timer. Mennesker beskyttes mot fluer og mygg i inntil elleve timer, mot bitende fluer i inntil fem timer og mot flått i inntil 14 timer.»

Vi er så plaget på stallen med insekter nå så jeg har vært å kjøpt et helt nytt fluedekken til han så det er klart til at han skal være ute igjen. Også kan det jo brukes på skritteturer også. 

Leietur

Leietur med den Fineste fjordingen

Kvikk er veldig snill på leietur, men jeg bruker likevel kjetting under haken hans. Det er greit å ha i tilfelle det skulle skje noe. Han er lettere å kontrollere dersom den er der. Som du ser på bilde over er det masse nydelig gress på begge sider av veien. Dette er jo rene koldtbordet for en sulten vakker fjording. Gress får han kun etter at vi er ferdig med leieturen. 

Det var en veldig varm dag så han “kastet seg over” vannet med en gang han kom inn. Veldig bra at han drikker mye 🥰

Tørst fjording

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Slutte med hest - Cisco

Siste ferieuke

Økende selvtillit