in

Pasienten – Kvikk

Sist Kvikk ble operert for kolikk var han en snill, men utålmodig pasient. Denne gangen er han den flinkeste og snilleste pasienten du kan tenke deg. 

Pasienten

Kvikk er så glad for å være hjemme igjen. Det er veldig tydelig at det er på Stall Uller han hører hjemme. Skal jo sies at han er rolig og fin når han er på Bjerke også, men med en gang han ser meg så blir han stressa og viser at han ikke vil være der. Han skal hjem! Derfor holdt jeg meg unna denne gangen når alt gikk så bra. 

Når jeg kom for å hente han stresses han i boksen, men så fort jeg fikk på leietauet og vi gikk ut av stallen på Bjerke så roet han seg. Når han så hestehengeren fikk han opp tempoet litt igjen. Roet seg med en gang han kom på hengeren 💗

Oppdatering

Kvikk har nå vært hjemme i en uke. Det er to uker siden operasjonen. Alt har heldigvis gått fint. I starten fikk han 6 kg høy fordelt på 6 måltider. Nå får han 6 kg høy fordelt på 5 måltider. I tillegg til 6 kg høy får han 3 bøtter med grøt. Grøten er laget av 1/2 liter luserne, 1/2 liter Diamant og en ts salt. I bøtten han får om kvelden er det i tillegg en liten kopp vitaminer. Alle bøtter er fylt opp med temperert vann. 

Per nå så er det boksro som gjelder, men han får en leietur på 5 minutter to ganger dagen. 5 minutter går veldig fort, men han er takknemlig for å komme seg ut av stallen og i frisk luft. Dessuten så ser jeg på han at 5 minutter er akkurat passe for han nå 😅 Fra uken av så kan han få inntil 10 minutters leietur to ganger dagen. 

Pasienten er glad i mat

Jeg har byttet ut litt av høyet hans med 1/2 kg til 1 kg gress. Du kan tro han koser seg da. På 1 kg gress bruker han 7 minutter og 16 sekunder før det er spist opp. 
Grunnen til at han får gress er for å korte ned litt på tiden for oppgressing når han kan komme ut igjen. Han får lov å stå på gress i sykepaddock så lenge han holder seg i ro. Det er bare veldig viktig å finne ut ca hvor mye han får i seg slik at han ikke får i seg for mye energi når han ikke blir brukt. Kun det beste er godt nok for pasienten så dette skal vi få til. 

Pasienten koser seg med gress

 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Dressurtrening med Cisco

Holsteiner – Cisco