in

Norgesferie tredje etappe – Vøringsfoss

Vårt tredje og siste feriemål denne sommeren er Vøringsfoss. Her skal vi besøke blant annet Vøringsfossen. Dette skal være en imponerende naturperle.

Lunsj i Bergen

Vi fant ut at vi hadde litt for god tid og ville være i Vøringsfoss noen timer før vi kunne sjekke inn på hotellet. Vi bestemte oss derfor å ta en svipptur innom Bergen for litt lunsj. Bergen er en flott og koselig by. Jeg elsker forresten dialekten til bergenserne🥰 

Jeg skal ikke påstå at det var lett å finne parkeringsplass i Bergen sentrum, men vi fant nå et p-hus etterhvert. Vi gikk litt rundt for å titte før vi stilte oss i kø hos Olivia Bergen. Vi bestilte hver vår pizza som vi delte. God pizza med mye smak. 

Olivia i Bergen

Brygga i bergen

Vøringsfoss

Etter en herlig lunsj kjørte vi videre til Vøringsfoss. Vøringsfoss er virkelig et sted for deg som liker natur. Her er det fine turstier som passer de fleste. Man kan leie blant annet kano. Vi gikk rundt og utforsket de turstiene som fantes. Her vil jeg reise tilbake, men jeg ønsker mye bedre tid. Hotellet vi var på var nettopp åpnet igjen da de holdt stengt frem til 30.05.2020 pga korona. Det er kun ca en 5 1/2 timers kjøretur hjemmefra så skal ikke se bort ifra at vi tar en tur ditt igjen. 

Når vi gikk rundt og utforsket de fine turstiene her kom vi over en nydelig fjording.

Fjording i Vøringsfoss
På denne etappen var vårt eneste mål å besøke vøringsfossen, ellers kun slappe av og nyte. 

Etter at vi kjørte Trollstigen så trodde jeg faktisk ikke at det ville være en eneste foss som kunne være mer spektakulær en Trollstigen sin, men der tok jeg feil. 

Trollstigen

Vøringsfossen

Vøringsfossen er en av de mest kjente fossene i Norge. Denne fossen kommer fra elva Bjoreia vest på Hardangerviddeplatået. Store vannmengder stuper 182 meter rett ned i Måbødalen. Vi kjørte opp til Fossli hotel, som var stengt, og utforsket Vøringsfossen derfra. Der var det satt opp utkikksposter med rekkverk slik at man kunne se fossen fra alle mulige vinkler. 

 

Selfie på Hardangervidda

Masse snø på Hardangervidda 😅

Selfie på Hardangervidda

Les om de andre etappene her: 

Norgesferie etappe en – Kristiansund

Norgesferie etappe to Florø

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

nova scotia duck tolling retriever

Savner dyrene våres

Hjemme igjen hos dyra