in

Holsteiner – Cisco

Cisco er en fin Holsteiner på 22 år med en mankehøyde på 169 cm. Han er den første «hesten» jeg har ridd noen gang, det er som om jeg må lære alt på nytt. 

Jeg blir nesten ruset av lykke når jeg rir han. Det gir en helt ubeskrivelig mestringsfølelse selv om det er litt klabb og babb nå i starten. Selv om «det går mye fortere» med Cisco så er fart moro. Gleder meg til å ri litt øket trav og galopp på han. 
Har sett han gjøre disse øvelsene tidligere hvor han da «flyr av gårde» 😄.  

Holsteiner

Sist jeg blogget om Cisco skrev jeg om vår første dressurtrening sammen. Filmen av denne treningen er nå klar 👇. 

Jeg har nå hatt to dressurtreninger på Cisco. Han er helt utrolig å ri og jeg er enormt takknemlig for at jeg får lov å ri han 🥰
Mitt mål er å komme over alt av frykt samt å lære masse av Cisco frem til Kvikk er friskmeldt og vi kan starte opp igjen. Jeg vet jeg har masse å lære og trenger masse hjelp av instruktøren min, men jeg må ha trua på at det blir bedre og at jeg blir sterkere i bena mine. Dersom du har tips til øvelser for å gjøre bena fort sterke så legg gjerne igjen en kommentar nedenfor 😜

Gleder meg faktisk allerede nå til første dressurtrening på Kvikk igjen, men det blir nok ikke noe dressurtrening på Kvikk før tidligst oktober/november. Krysser fingrene for at alt går bra🤞 Alt annet har gått overraskende bra og  mye fortere enn sist så det er jo lov å håpe 💚

Mens Kvikk er sykmeldt og under opptrening så er jeg heldig som får låne denne fine Holsteiner-karen  😍 Fin gutt med masse personlighet. 

Holsteiner

Ut i fra hva jeg finner på det store Google verktøyet så er Holsteiner en hesterase som stammer fra Holstein i Tyskland. Denne er mye brukt innenfor sprangridning.
Holesteineren er den eldste av de tyske varmblodsrasene, og rasen har fått navnet sitt etter Elmshorn-distriktet i Holstein, området der rasen oppstod i. Den ble trolig avlet frem av munker der på 1200-tallet. Hesterasen er godt dannet for kjøring og sprangridning. Mankehøyde er vanligvis mellom 163 og 173 cm.

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Pasienten – Kvikk

Norgesferie første etappe – Kristiansund