in ,

Programtrening på Østre Mørdre Gård

I dag, 01.05.2020, inviterte Østre Mørdre Gård til Programtrening. Hvilket dressurprogram man skulle ri kunne man velge selv, med de kriteriene at det måtte gå på 20×60 bane, LC-MB/FEI junior. 

Programtrening

Jeg hadde absolutt ikke tenkt å melde meg på. For det første så var det utenfor den vante og kjente ridehallen jeg rir i hver dag og programtreningen skulle være ute med oppvarming inne. Jeg har da aldri ridd noe form for programtrening eller stevne ute. Jeg har da ikke ridd på en utebane på godt over et år heller. Jeg rir heller ikke på tur. Tenk på alt det skumle som kan skje.. 🙄

Nå har jeg blitt pushet og utfordret av både trener og stallgjengen. Jeg rir korte korte turer da rundt ridehus og gård. Det aller største av alt jeg har blitt pushet til er at jeg dro på programtrening for Charlotte Moen på Østre Mørdre Gård. Dette etter mye motivasjon og bittelitt press fra enkelte, men jeg dro nå. 

Oppvarmingen

Vi var på plass nesten 1 time før jeg hadde starttid. Jeg ble veldig usikker på når jeg skulle starte å varme opp, men bestemte meg for å begynne å varme opp minimum 30 minutter før starttiden. Greit å få ut litt negativ energi fra oss begge slik at vi kan være harmoniske til start. 
Jeg gruet meg ikke så mye denne gangen som jeg gjorde sist, den gangen da vi var på dressurstevne hos Skedsmo Rideklubb. 
Jeg prøvde å ikke tenke så mye i dag, bare ri og ha det gøy, men det er ikke så lett når jeg har latt meg selv ha negative tanker i så mange år. 

God hjelp

Jeg salet på Kvikk med god hjelp fra treneren min, Gunn. Mens jeg fikk på meg hjelm, hansker og sko gikk hun litt rundt med Kvikk. Når jeg tok han med meg inn i hallen hadde vi for en gangs skyld veldig god tid. Hele 40 minutter til jeg skulle ri. Startet med å leie han rundt en runde der inne slik at han fikk sett på alt som var der inne. Radio som spilte musikk og et bord og stol i det ene hjørnet. Satt meg da så opp og begynte å skritte. Skrittet en god stund før jeg begynte å trave litt på sporet begge veier. Kjente tankene og redselen for at dette skulle gå rett ad dundas komme smygende og ble nok ganske så anspent.

En av de andre hestene som var på oppvarmingen sparket i vantet (veggen) slik at Kvikk skvatt til. Jeg fikk nesten meldt down og tenkte at jeg skulle kaste inn håndkle, men så fikk jeg øye på Mia og Zenith fra stallen. Hun smilte så godt så jeg tok meg sammen og fortsatte.

Oppvarming programridning

På bilde over ser du Mia og Zenith i bakgrunnen. 
Kom meg gjennom oppvarmingen med trav og galopp. Jeg fikk god hjelp av min fantastiske trener Gunn som jeg hørte fra hjørnet si: «rolige hender», «lange bein», «galoppere litt andre vei også nå da».

Programridning – LC3

8 minutter igjen til start gikk jeg av Kvikk og leide han ut. Vet jeg burde ridd han ut, men så tøff har jeg ikke blitt enda. Utenfor hallen var det en parkeringsplass med mye biler og hengere som jeg måtte forbi før jeg kom til utebanen. I tillegg hadde jeg veldig lyst til å leie Kvikk forbi dommerboden og litt rundt på utebanen før jeg skulle ri. Det var satt av 10 minutter til hver ekvipasje og ekvipasjen før meg var ferdig litt tidligere, så jeg rakk det med god margin. 

Programtrening på utebane

Dommer DD2 (dressurdommer 2) Charlotte Moen blåste i fløyten og programmet startet. Kvikk var ganske fin i traven og skrittet. I frittskritt var han god. Vi fikk 7 i hele skrittedelen av programmet. 
Problemet startet når vi skulle starte på galoppdelen av programmet. Han begynte å «bukke» og ville ikke galoppere. Jeg prøvde å få han til å fatte galopp uten å stoppe for å heller få kommentar om at han fattet sent, men Kvikk ville kun trave raskere. Så da var det ikke mye annet å gjøre en å ta en rolig volte i trav før jeg fattet galopp igjen. På denne øvelsen fikk vi fire, som er en underkjent poengsum. På de to neste galoppøvelsene får vi fem, men på siste galoppøvelse klarte vi å karre oss til en sekser. 

Fornøyd etter endt programtrening

Jeg er alt i alt veldig fornøyd. Sitter nå her med en herlig følelse. Jeg er en erfaring rikere og kommer til å ta med meg denne dagen som motivasjon videre. Jeg har mye å øve på. Blant annet 20 meters volter i galopp, økninger i trav og galopp, serpentiner med to buer og ja masse masse mer 😆

Fornøyd blogger og rytter

Tusen takk til kjæresten som ble med i dag som støttespiller, fotograf og til og med litt hestepasser ❤

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

PS of Sweden Merlot

Dressurtime, PS of Sweden så klart

Hvorfor bukker hesten

Dressurprogram LC3