in

Når dyr blir syke

Hva gjør man når dyr blir syke? Veterinær er dyrt i seg selv og når det trengs kirurgiske inngrep så er det veldig dyrt. Sist Kvikk ble operert for kolikk ble kostnaden på 77.000 kroner. Heldigvis var han forsikret slik at forsikringselskapet dekte en del av beløpet. Jeg satt igjen med en faktura på rundt 25.000 den gangen.  

Når dyr blir syke

Det jeg synes er veldig vanskelig når dyr blir syke er at man ikke kan spør de hvor de har vondt. De kan ha vondt over en lengre tid uten at vi mennesker er klar over dette. 

Takket være Cecilie ble det oppdaget at Kvikk var syk så tidlig som overhodet mulig. Han viste klart å tydelig at han ikke var frisk. Han stod å skrapte i gulvet og kastet flisen rundt i boksen. Når hun gikk for å hente frokosten hans så la han seg ned på gulvet med høyre siden ned og med bena rett ut. Han lå da og «gnikket» magen mot gulvet. Det er veldig interessant at veterinæren sa at tarmene hadde vridd seg mot høyre. Det var også på denne siden hun så at det var noe med tynntarmen. 
Så selv om Kvikk ikke kan prate så viste han tydelig hvor han hadde vondt. 

Virket ikke syk

For de som ikke kjenner Kvikk så virket han ikke veldig syk når vi kom til Bjerke. Blodprøver var fine, men han ble raskt sykere. Tør ikke tenke på hva utfallet hadde blitt om jeg ikke hadde valgt å kjøre han til Bjerke. 

 

Veterinæren utfører endoskopi på Kvikk 👇.

Når dyr blir syke - Endoskopi på hest

Når Bjerke ringte meg fredag så sa de at de ikke hadde sett maken til sprek hest. De sa også at dersom det drøyde før de ringte meg lørdag så var det kun fordi alt gikk bra og at de er litt færre på jobb i helgen. Jeg hørte ikke noe i går så da går det vel bra. Håper virkelig de ringer i dag. Jeg ønsker ikke ringe og mase på de da de må prioritere pasienter fremfor å ringe pårørende synes jeg. 
Så lenge alt går bra med Kvikk kommer jeg ikke til å reise å besøke han. Når jeg er der blir han bare stressa og vil hjem, da er det bedre å holde meg unna. 

Savner ponnien min jeg ❤

Ponnitrollet Eken

Oppdatering fra Bjerke

Når jeg nå sitter her med kaffekoppen min og bloggen så ringer Bjerke meg med en ny oppdatering 😀 

Hun forteller at Kvikk i går fikk høy-erstatning i suppeform. Dette er veldig uvanlig, men han er så frisk og rask at de prøver seg frem litt med han. De skulle prøve å gi han 1,5 kg høy fordelt utover dagen i dag for så øke med 1,5 kg i døgnet til han er oppe på normalen igjen. De følger med på temperatur, puls og operasjonsåret hans. Alt ser bra ut😊 Det eneste er at han drikker dårlig så de skulle følge med på dette. Hun sa at dette er vanlig på noen hester når de ikke får høy. Han får jo suppe så han føler nok selv at han ikke er tørst.
Hun snakket om at han muligens fikk komme hjem allerede tirsdag  💕

Opptreningen blir som sist

Denne gangen spurte jeg litt om tiden etter at han kom hjem samt opptrening. Denne vil bli noenlunde lik som sist. 6 uker boksro, 6 uker sykepadock og 12 uker opptrening. Dvs at han ikke kan ris på ca 3 mnd, spørs om jeg må få lånt meg en hest i blant slik at jeg får ridd litt 😆 Når man starter opptreningen så starter da man med 5-10 min skritt og øker gradvis ukentlig. Heldigvis får jeg denne gangen også et opptreningsprogram fra Bjerke slik at det blir mye lettere å gjøre alt riktig. 
Det blir lenge til vi kan delta på treninger eller stevner, men vi skal være klare til neste sesong 😄

Stevnesesong

Dersom du ikke fikk lest innlegget fra operasjonsdagen eller oppdateringen fra Bjerke så finner du de her: 

Operert for kolikk – igjen
Oppdatering fra Bjerke Dyrehospital

Når dyr blir syke

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

2 Comments

Leave a Reply
 1. Jeg må bare si, at jeg er veldig glad for å få være forrytter til Kvikk. Selv om jeg har ridd – og jobbet med veldig mange ulike hester i mer enn 40 år;
  Så er det noe spesiellt med denne lille, blonde fjordingen!
  Han fikk veldig raskt en spesiell plass i hjertet mitt ❤
  Han får meg alltid glad- med sin utrolige personlighet. Han er snill, bøllete, morsom, lydig med et glimt i øyet🐴 Jeg gleder meg til han kommer hjem til Uller.🤩
  Da skal han få verdens største klem fra meg!!
  Hilsen din “tante” Tone💞

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Kolikkoperasjon

Kavaletter og bomtrening

Læremester i sprang