in , ,

Markedsdag på Dølmotunet

Markedsdag på Dølmotunet lørdag 18. juli.

Det årlige bruktmarkedet på Dølmotunet er det største mellom Hamar og Trondheim. Dette har  vært en fast del av “Olsok i Tolga” siden 1994. Parallelt med bruktmarkedet arrangeres det håndverks- og næringsmesse på parkområdet ved siden av. Anbefaler alle å ta turen til «Olsok på Tolga» om du har mulighet til dette.

Dølmotunet

Dølmotunet er en levende museumsgard med griser, lam, killinger, høner, kalver, hester, gardsarbeid og håndverks- og husflidsaktiviteter gjennom hele sommeren. Her kan du oppleve krokvelder på utvalgte fredager og lørdager, matlaging og håndverk- og husflidsaktiviteter på tirsdager og torsdager. Til sammen rundt 40 små og store arrangementer i løpet av Sommeråpent på Dølmotunet i følge Tolga Kommune.

I år var man ikke så heldig med været, det regnet kraftig, var kaldt og trist, men likevel var det hyggelig å ta turen innom. Vi tittet på lopper og avsluttet med en kopp kaffe og en vaffel inne i hovedbygningen, koselig. Her hang det et maleri jeg likte ganske godt. Maleriet er malt av Danielle Driehaus-Vos som har utstilling her denne sommeren. Bildet ser du nederst i artikkelen. Danielle kommer opprinnelig fra Nederland og har tatt med seg sitt atelier «Hvit Sommerfugl» og etablert seg på Tolga.

Tunet består av ni hus i en tett firkant med blant annet hovedbygning, trønderlåninspirert, ku- og saufjøs i stein, stall og mye innbo.

Dølmotunet

Bygning på Dølmotunet

Fjøset på Dølmotunet

Loppemarked på Dølmotunet

regnfull dag på Dølmotunet

Regnfullt på Dølmotunet, toalett

Tolga bygdekvinnelag

Maleri malt av  Danielle Driehaus-Vos

 

 

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Jakten på ny fôr-hest

Mandag og ferie