in

Lydtett ørehette til hest – hvorfor bruke det?

Lydtett ørehette til hest

En lydtett ørehette er en ørehette som demper lyder. Ørehetten har fôrede ører slik at den demper uønsket lyd. Dette er en fint verktøy å bruke for de hestene som er litt ekstra følsomme for lyder.

En lyddempende ørehette fungerer litt som et headset med “noise cancelling”. Bruk en lydtett ørehette for å dempe all unødig og forstyrrende støy, slik at hester som er ekstra følsomme for lyder kan bli skånet og være litt mer harmoniske.

Ørehetten fungerer ikke bare som et lyddempende verktøy, den er også ganske stilig og pyntene på trening eller stevne. Tidligere var det ikke tillatt å bruke lyddempende ørehette på stevner, men dette er da nå tillatt.

Lydtett ørehette

Jeg selv bruker den stilige ørehetten fra Equiline. Den har fôrede ører med 3-lags materiale og funker knall for min fjording som kan være litt lett distrahert. Fjordhesten min ønsker å få med seg alt som skjer rundt seg og synes det er meget morsomt å da være litt skvetten.

Med en gang jeg tar på han en lydtett ørehette så er han mer konsentrert for det vi gjør og bryr seg ikke så lett om ting som skjer rundt han.

Tidligere har jeg jobbet for å la vær å bruke ørehetten, men nå tenker jeg at om vi trives best med å bruke ørehetten så gjør vi det. Ikke noe galt med det!

Les mer om det her: Selvtilliten avtar noe

Mer fornøyd med lydtett ørehette

Min fjording Eken, som kalles Kvikk i det daglige, virker mer fornøyd dersom jeg bruker den lydtette ørehetten. Nå kan dette ha noe med at det å bruke ørehette på Kvikk er en “falsk sikkerhet” for meg.

Det er flere ting vi som en ekvipasje har opplevd både med og uten ørehette som for eksempel:

  • snø som raser fra taket
  • høye lyder (smell)
  • styrtregn når man er i ridehuset
  • hester som sparker i vantet
  • støy utenfra – være seg fra andre hester eller mennesker

Uten ørehette så kan Kvikk fort ta et bukkesprang, en 180 graders omvending, skvette inn til siden, eller rett og slett bare være veldig ukonsentrert og anspent som gjør at han er lite hyggelig å ri.
Så for oss er valget lett, det blir å ri med en lydtett ørehette. Han jobber godt, samtidig som han bryr seg lite om hva som skjer utenfor eller i ridehallen.

På stevneområdet kan han fort bry seg litt mer selv med ørehetten på, men dette skyldes at jeg oftest er overnervøs og kan ikke slappe av. Dersom jeg er avslappet og koser meg så gjør han det også. Rart med det der.

Det skal sies at dersom vi rir ute hvor Kvikk har full oversikt over alt og alle, så trenger vi ikke ørehetten i det hele tatt. Rare lille fjordingen min.

Lydtett ørehette - stilig

Jeg har vel hatt den lydtette ørehetten fra Equiline siden 2017. Den er fortsatt like fin så kvaliteten er meget god. Den har vært i vaskemaskinen en del ganger i løpet av årene også uten at form og fasong har endret seg, jeg kjører den kun på 30 grader for å være helt safe.

Om du har en hest som er litt ekstra følsom for lyder, så anbefaler jeg å bruke en lydtett ørehette. Denne settes på under hodelaget og kan brukes under ridning, kjøring eller leiing. Den kan også brukes på hester som er urolig under for eksempel barbering, den er jo lyddempende og kan gjøre opplevelsen mindre stressende og ubehagelig.

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Treningsdagbok til en fjordhest

Hest er best

Kvikk på Halloween 2022 Uller

Halloween 2022 – og en oppdatering