in

Voksen hest nå

Voksen hest - dressurhest

Kvikk har nå blitt en voksen hest. Han har alltid vært en læremester og har aldri gitt bort noe gratis – beste måten å lære på. Det begynner å bli en stund siden jeg nå skrev et innlegg på bloggen, så det er vel på høy tid å komme med en oppdatering for tiden etter kolikken og en oppdatering om hvordan det går med “dressurekvipasje in the making“.

Nå har det vel gått ca 2 mnd siden Kvikk var på Bjerke Dyrehospital sist for kolikk. Den gangen ble det ikke operasjon da det denne gangen var en forstoppelse i bakre del av tykktarmen (colon descendens).

Når jeg fikk Kvikk hjem denne gangen så fikk han da i alt 2 kg høy og grøtbøtter i døgnet. Planen fremover var rolig oppfôring til han var på vanlig rasjon igjen. Dette tok rundt 2 uker. Kvikk forstod ikke helt dette med at han ikke kunne spise seg god og mett, så han begynte å gå ut av boksen sin på let etter mat. Han fulgte alltid lydig med meg tilbake når jeg tok han i panneluggen og guidet han hjem igjen 😅

Økte med 1 – 1 ½ kg høy i døgnet, fordelte høyet utover 5 fôringer og han fikk 4 grøtbøtter om dagen. Jeg ventet med å ri han til han var oppe på nesten vanlig rasjon, men han fikk trave og galoppere i longsja. Longering av hest som før var en av tingene jeg ikke likte å gjøre, har nå blitt en av tingene jeg er helt trygg på å gjøre. Så når jeg nå longerer så prøver jeg å gjøre det mest mulig morsomt for Kvikk. Longerer derfor innimellom over kavaletter og som oftest over hele hallen. 

Longering av hest

Voksen hest nå

Kvikk har virkelig blitt en voksen hest nå, enten det eller så har han bare funnet ut hvordan han skal holde eieren sin trygg og glad. Han blir jo 20 år i mai da, så han er ingen unghest lenger. Man kan virkelig ikke merke alderen på han, med unntak at han har blitt en veldig fornuftig og fin hest uten hopp og sprell. 

Jeg skulle likt å visst hvor mye han egentlig kan. Jeg vet at han har gått LA til 60%, og det sies at han kan øvelser opp til MC. Ut i fra resultater med andre ryttere i dressur, da på HorsePro, så er hans høyeste score på registrerte stevner:
LC 71%
LB 66,452
LA 60,65%

Vi har øvd mye på galopp. Da det å galopperer godt frem og ikke holde han tilbake over hele hallen. Vi har også øvd oss på kontragalopp på rett spor. Sist jeg red for instruktør så red vi masse kontragalopp på rett spor. Nå er ikke dette noe spesielt big deal egentlig, men jeg har syntes dette har vært litt skummelt og ikke helt skjønt hvordan jeg skal få til å ri kontra på rett spor. Nå skal det sies at ved flere anledninger så har Kvikk respondert med å kaste seg inn for å slippe unna når det har blitt for tungt. 

Føler at han har blitt en ganske så voksen hest da han nå jobber på uansett. Sist red vi kontra rundt hele sporet i et par runder og avsluttet med diagonal. Dette er det meste vi har gjort denne øvelsen, og det helt uten tull. Veldig moro. Vi koser oss masse sammen for tiden, ingen av oss får med seg når det kommer folk inn porten lenger heller, vi er opptatt med vårt vi! 

Han liker å jobbe og man ser tydelig om han er fornøyd når økten er over. Kvikk er nå en voksen hest. 

Voksen hest

Blir spennende å se hvor dette året tar oss henne. Har et par stevner i sikte, men skulle gjerne hatt litt mere på plass først. Da tenker jeg på det å få han på tøylen, vi rir godt frem for tiden så det er noe vi kan krysse av listen 😅 altså vi har fortsatt mye finpuss igjen der også altså, men vi kan nå begynne å jobbe oss litt videre. 

Fine Kvikk som nå begynner å bli en voksen hest, kan trygt si at han er i den beste formen han noen gang har vært i. 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Forstoppelse hos hest

Forstoppelse hos hest

Stevnesesong 2022