in

Treningshelg for Ellen Birgitte Farbrot

EB trening 27.11.2021

Endelig ble det en treningshelg for Ellen Birgitte Farbrot igjen. Det er lenge siden jeg red for EB nå. Tror faktisk det er 5 år siden jeg red for henne sist, håper det ikke går så lang tid til nesten gang. 

Ellen Birgitte Farbrot

EB bor i Danmark. Hun er daglig leder for Stutteri Følle Strandgaard hvor hun driver med avl, trening og salg av dressurhester. Det er virkelig noen flotte dressurhester hun har der.  Jeg tror ikke jeg tar i når jeg sier at hun er et stort forbilde for mange.

Tidligere har hun kommet til Norge for treninger ca 1 gang i måneden, men hun har hatt fullt opp med egne stevner osv så det var rett og slett ikke tid. stall  Også kom jo korona så da ble det jo enda vanskeligere.  

Kvikk –  Eken 

Kvikk har siden 18. oktober vært “syk”. Først kolikk og halthet, også har han ikke vært seg selv. Jeg har derfor ikke ridd han så mye, vi har leid turer eller longsjert. 
Han er friskmeldt nå, men han er i opptrening. Kvikk har nå begynt å bli mer lik seg selv og mye mer glad. Heldigvis 🥰 
Pga den planlagte treningshelgen for Ellen Birgitte Farbrot så har jeg ridd litt mer dressurøvelser slik som skjenkelvikninger og versader. Han har vært fin, men ganske sprek i galoppen. 

Trening for EB lørdag 27.11.2021

Jeg har ikke ridd for trener siden juli så selv om jeg gledet meg så gruet jeg meg veldig. Som sagt har jeg heller ikke ridd for EB på 5 år. Om du vil lese og se bilder fra den gang så kan du det her: privattime med Ellen Birgitte Farbrot

Man kan jo si at både Kvikk og jeg er ganske så ute av trening nå. Jeg er såpass ute av trening at jeg kan synes galoppen går litt for fort. Han har en veldig fin energi i galoppen for tiden, dette selv om han er nokså utrent. 

Til min bursdag i år av min mann så fikk jeg et PS of Sweden sett av sjabrakk og bandasjer i grått. Dette har jeg spart til akkurat denne dagen. Kvikk ble så fin i det så. Jeg matchet i i grå PS of Sweden ridetights og en grå ullvang ullgenser. 

Dressurtrening for Ellen Birgitte Farbrot i grå PS of Sweden

I stedet for å rope bruker EB et toveis-kommunikasjonssystem. Hun har propper i øra med en mikrofon, det samme har rytteren.

Min kjære mann var med for å filme og ta litt bilder denne dagen. 

Jeg startet med å varme opp i skritt før jeg travet litt. EB spør alltid hvordan det har gått siden sist så jeg fikk fortalt at Kvikk har vært ute av drift pga kolikk og halthet, samt at han ikke har vært seg selv. Jeg fortalte også at jeg ikke har galoppert ordentlig på en god stund. 

Vi startet timen i trav. Først på storvolte før vi red rundt hele firkantsporet med to 10 meters volter på hver langside. Også serpentiner.

I og med at han er under opptrening så ble det litt innslag av skritt. Under den ene skrittepausen så skvatt Kvikk, det hørtes ut som om det raste fra taket. Dette skjedde selvsagt “bak” han så fluktinstinktet hans satt inn. Det føltes ut som om det tok en evighet før jeg fikk han i ro igjen, jeg liker ikke når slikt som dette skjer. Jeg synes det er meget ubehagelig og når jeg er midt oppe i det så er det sjeldent jeg forstår hvorfor jeg driver med denne sporten. Som tidligere så streifet tanken meg; skal jeg hoppe av? Hadde veldig lyst til det. 

Jeg fortsatte nå timen, men Kvikk vart nå ikke helt rolig. Han trippet avgårde oppover langsiden, men når jeg fortsatte med skjenkelvikninger så gikk det seg da til. 

Så kom vi til galoppen. Åh som jeg gruet meg, men hun har en fantastisk måte å instruere på at den redselen du har blir liksom borte. Hun prater deg igjennom det og gir oppgaver hele veien. Må innrømme at jeg syntes galoppen gikk litt vel fort, men EB fortalte at slik må den være for at han skal ha en korrekt galopp. Hun sa også at det er mindre sjangse for at han finner på noe hyss dersom han må jobbe. Så ja, da fikk det bli som hun sa da. 

Fjording vil ha godbit

Kvikk syntes han hadde gjort en strålende jobb så han sjekket om jeg hadde tatt med godbiter til han. Jeg hadde ikke gjort det, men han var like blid. 

Fornøyd ekvipasje etter EB trening

Trening for Ellen Birgitte Farbrot søndag 28.11.2021

Timen startet 08:30 så jeg lot gubben bli igjen hjemme denne dagen. Til og meg Kvikk syntes dette var litt vel tidlig. Han skjønte ikke helt hvorfor han ikke fikk komme ut. For meg så var det egentlig ganske grei tid å ri på.

Vi startet som i går med oppvarming i skritt så litt trav. Ridefølelsen var så mye bedre i dag. Nervene var i sjakk og det var ikke så mye stress. Når EB så at han var nysgjerrig på det som skjedde utenfor så sa hun at når han var slik så skulle jeg få han til å jobbe litt ekstra. På den måten så tar jeg fokuset hans i stedet for det som skjer på utsiden. 

Vi gjorde som i går med unntak av galoppen. I dag var jeg som EB sa: modigere i galoppen. Det var så moro, selv om han galopperte minst like fort som i går så føltes det ikke slik ut for meg som satt oppå. Vi har klart å få et godt trav.

Dette har virkelig vært en fin helg. Gleder meg masse til Ellen Birgitte Farbrot kommer neste gang. Nå er det bare å trene masse og bruke de gode tipsene EB kom med 🤩

Da mannen min fikk lov å være hjemme så har jeg ingen bilder fra i dag, men nedenfor ser du bilde av det Kvikk hadde på seg og jeg hadde på meg matchende jakke. 

Fare for takras - fjordhest

 

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Veterinær Fred Hellings

Besøk av veterinær Fred Hellings

Rideglede - Flink fjordhest

Rideglede – flink fjording