in

Besøk av veterinær Fred Hellings

Veterinær Fred Hellings

Veterinær Fred Hellings kom på besøk for videre utredning. Etter at Kvikk var på Bjerke Dyrehospital sist har han ikke vært seg selv. Til tider har han lagt igjen mat noe som er meget unormalt for dette matvraket. Han har også til tider virket noe apatisk og nesten deprimert. 

Om du ønsker å lese om Kvikk sitt siste besøk på Bjerke dyrehospital så kan du det ved å trykke på denne linken: Kolikk hos hest – fjerde gang for oss!

Tannrasp og kiropraktikk

Fredag 12.11.2021 hadde Kvikk besøk av en annen veterinær for tannrasp, vaksine og kiropraktikk da han var så rar på høyre hånd. Bjerke nevnte jo at Kvikk var urein høyre frembein. Denne veterinæren sa det samme, hun fant ikke noe annet utover at han var urein. 

Hun sa at vi skulle se det an en ukes tid før det evt ble utredet. 

Da Kvikk ikke har vært seg selv og at han fortsatt var urein så tok jeg kontakt med veterinær Fred Hellings for en utredning. Jeg har ikke klart å se at han var urein i det hele tatt så for meg å si om han var bedre eller ikke etter en uke var nytteløst. 

Veterinær Fred Hellings

Fred er en ambulatorisk hesteveterinær. Han har tidligere vært ansatt både på Bjerke Dyrehospital og Romerike Hesteklinikk. Han har lang erfaring med haltheter, røntgen og ultralyd, og han har en spesiell interesse for tannhelse og øyesykdommer. Han utfører rutineundersøkelser og behandlinger, samt avanserte utredninger og bildediagnostikk.

Den 23.11.2021 kom veterinær Fred Hellings på besøk. På forhånd hadde Fred hentet journalen og prøvesvarene fra Bjerke. Det som bekymret han mest var at det kunne se ut til at det var noe mer alvorlig underliggende enn en “liten kolikk”, noe Bjerke også var bekymret for når Kvikk var der sist. 

Undersøkelse av veterinær Fred

Fred gikk grundig igjennom Kvikk. Han foretok en rektalundersøkelse hvor han fant at milten var litt langt frem. Han var ikke videre bekymret, men om Kvikk hadde vært en Frieser så måtte dette sjekkes litt mer nøye. 

Fred tok også blodprøver for å sjekke om Kvikk kunne ha en infeksjon i kroppen. 

Urein høyre frambein

Så startet Fred utredningen høyre framben. Han undersøkte alle fire bein først. Ingen varme, fyllinger eller hevelse.

Vi gikk så ned i ridehuset hvor Fred ville se han i alle gangarter. Først mønstring på rett spor i skritt, så i trav. Så ville veterinæren at jeg skulle longsjere Kvikk. Longsjerte  i trav og galopp på begge hånd.

Til slutt ble det bøyeprøve. Fred bøyde da leddene til hesten en stund før jeg og Kvikk da travet frem. Ingen utslag på bøyeprøve denne gangen heller. 

Så mønstret vi i trav på asfalten før han til slutt ble longsjert på parkeringsplassen. 

Dommen var at “dette var ikke noe å bekymre seg for, alt så bra ut”.

Bukhinnebetenelse

Helt til slutt tok veterinær Fred  en prøve av bukhinne-væsken for å utelukke bukhinnebetennelse. Kvikk stod der rolig og tålmodig. 

Prøvesvarene kom allerede senere samme dag. Alle prøver var fine 💙
Fred kommer tilbake i januar for å ta en blodprøve med tanke på om Kvikk kan ha Chusings.

Chusings

Dette er en sykdom som kan ramme hester på 15 år og oppover. Dersom en hest får chusings så får hesten en nedsatt produksjon av dopamin som fører til en overproduksjon av hormoner. 
Noen av symptomene på dette kan være at hesten begynner å drikke og tisse mye. De blir ofte slappe og nedstemte. 

Chusings kan behandles med medikamenter. Dersom dette er noe Kvikk har, så vil han få en tablett hver dag resten av livet sitt og kan da ha et godt og langt liv med det. 

Grunnen til at vi må vente med den blodprøven til januar er at hesten har forskjellige verdier på denne blodprøven til de forskjellige årstidene. Da det nå er midt mellom høst og vinter så kan blodprøvesvaret være ganske misvisende. 

Veterinær Fred Hellings

Dersom du er i behov av en dyktig veterinær så anbefaler jeg virkelig Fred. Han har lang erfaring og er meget dyktig. Han er grundig og genuint interessert i hesten. Ikke nøl med å ta kontakt med han. Hans facebook side finner du her: Veterinær Fred Hellings

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Kvikk og Tonje på stevne på Eidsvoll

Hva så om vi ikke kommer oss videre

EB trening 27.11.2021

Treningshelg for Ellen Birgitte Farbrot