in

Rideglede – flink fjording

Rideglede - Flink fjordhest

Endelig litt rideglede igjen. Jeg kan ikke si at jeg har trivdes i salen i det siste. Det er veldig tydelig at Kvikk og jeg trives aller best om sommeren og ikke i denne mørke tiden.

Lite rideglede 

I sommer koste vi oss så mye. Vi tok med oss Kvikk på en etterlengtet familieferie i sommer. Det var så vellykket at vi valgte å beholde stallplassen på Jeløya så vi kunne fortsette å ta med oss Kvikk hver helg ut sesongen. Kvikk og jeg red kun ute på utebanen og vi red på turer. 

På utebanen til Stall Jegersberg

Nå bega vi oss ikke på timeslange turer, men det var da en tur. 

Kveldstur på Jeløy

Etter at campingsesongen var over og høsten og vinteren kom så forsvant også litt av ridegleden. Vi liker oss best når man kan har et godt overblikk over alt som skjer. Når det er mørkt utenfor hallen, porten står åpen når man rir, så er Kvikk som en nysgjerrig gammel tante som står i vinduet bak gardinen og titter ut bare for å være sikker på at man ikke går glipp av noe.  

Når Kvikk er på sitt verste så er det veldig vanskelig for meg å få fokuset hans tilbake på meg og det vi holder på med. Det tar faktisk ganske mye av meg for å få det til. Så når det skjer mye uforutsett i hallen, utenfor hallen, hester som stresser i paddock, snø som raser fra taket osv.. ja da synes jeg egentlig det er best å ikke ri, men da får jeg nesten ikke ridd i ukedagene. 

Det som er det verste oppe i alt dette er at det er kun mitt eget hodet som holder meg tilbake. Jeg tenker ofte på alt det skumle som kan skje og at om det skulle skje noe så kan jeg falle av og skade meg. Alt dette på grunn av at jeg falt av en annen hest i 2013, samt at tidligere (flere år siden nå) når Kvikk har skvettet så har jeg falt av. Dette sitter fortsatt i mitt hodet. Nå er dette mange år siden og jeg har blitt en mye flinkere rytter nå.

Hesten jeg falt av 👇🏻 Vesla.

Hesten jeg falt av i 2013

Jeg har kun falt av Kvikk to ganger, begge gangene så skvatt han så han tok en 180 graders “runaway” manøver. Jeg har opplevd lignende med Kvikk de siste 3 ½ årene, men det har da aldri vært noen fare for at jeg skal falle av. Likevel så vil ikke dette hodet mitt slippe denne tanken 🤨

Dressurtrening for Ellen Birgitte i grå PS of Sweden

I oktober når vi hadde en treningshelg for Ellen Birgitte Farbrot så begynte det å løsne litt, noe det ofte gjør når jeg rir for instruktør. Jeg har ikke ridd for mine vanlige instruktører siden midten av juli. Da var vi i en virkelig fin progresjon, det samme har vi vært i sommer. 

Nei det er ikke noe annet å gjøre enn å ri for Gunn og Pernille, kanskje til og med ri for EB via appen Ridesum. 

Dagens økt – rideglede på høyt nivå

Søndag 19.12.2021:
I dag matchet vi med det settet fra PS of Sweden i fargen Merlot, bare at jeg hadde på meg en genser i ca samme farge og ikke PS of Sweden jakka. Glidelåsen på jakka har tatt kvelden. 

Jeg leier alltid en to til tre runder i hallen før jeg strammer gjordten en siste gang og hopper opp. Vi fortsetter da å skritte litt samtidig som vi begynner å jobbe. 

Fortsetter så å varme opp i trav før vi begynner å jobbe i trav. Kvikk var ganske så fin, men jeg synes jeg ikke har helt kontroll på skuldrene hans. Jeg er også alt for usikker på om tøylelengden er ok eller om den strengt tatt kunne vært kortere. Tidligere så har jeg holdt meg fast i tøylene og bremset han. Jeg tror ikke jeg gjør dette lenger, i det minste ikke i trav. 

Flink fjording - rideglede

Målet for dagen var å jobbe godt i trav før vi virkelig ga jernet i galoppen. Da galopp begge veier og to ordentlige runder på storvolten. I dag var det virkelig moro å galoppere. Startet med litt overganger trav-galopp-trav før jeg begynte å jobbe han god og rund og på tøylen. Han var skikkelig flink. I dag galopperte vi på tøylen på liten volte, hvor han tok noen galoppsteg nesten på stedet – om du skjønner hva jeg mener. Jeg har sett andre gjøre dette, men aldri prøvd det selv og jeg aner ikke hva det heter. Likevel, moro var det. 

Rideglede - fornøyd ekvipasje

I dag var det så moro å ri at jeg faktisk gleder meg masse til å ri igjen i morgen. Lenge siden jeg har følt en så god rideglede. Nå må du ikke misforstå da, jeg koser meg alltid når jeg er med Kvikk. Jeg synes bare ikke det er like gøy å ri hver gang lenger, noen ganger så grubler jeg virkelig over om det er verdt det. Det er også derfor jeg har lagt “stevne-målene” på hylla. Skal vi ri og jobbe på så blir det kun for vår del og ikke fordi vi skal til VM 🤣

Nå satser jeg på å ha litt rideglede fremover også får jeg booke en time eller to med en av instruktørene på stallen, i dagslys da vel og bemerke 😅 Vi alle trenger litt rideglede i livet, i det minste vi som driver med hest 🥰

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

EB trening 27.11.2021

Treningshelg for Ellen Birgitte Farbrot

Håkki min beste venn

Vi mistet vår beste venn – savn