in

Tømmelongering / tømmekjøring

I dag var det  kjøretrening i stallen. For de av oss som ikke kjører eller har innkjørt hest var valget tømmelongering eller tømmekjøring. Veldig fint tiltak, alltid moro med noe nytt. Jeg har verken longert eller tømmekjørt noe tidligere. Jeg har lenge ønsket å lære meg å longere, men har tenkt at om jeg skal lære dette så skal jeg lære det ordentlig. Jeg er opptatt av å lære det riktig og ordentlig med en gang.  Når det da ble lagt ut tilbud om Treningen med Maria Henriksson da med kjøring og tømmelongering tenkte jeg at om jeg skal lære dette så kan jeg like så godt lære det av en anerkjent instruktør.

Utstyr

Etter at jeg meldte meg på denne treningen begynte jeg å sjekke ut hva slags utstyr jeg trengte. Kjøpte meg en tømmekjøringsgjordt og tømmekjøringstømmer. Jeg valgte ikke det dyreste de hadde da jeg var usikker på om dette var utstyr jeg kom til å bruke flere ganger.
Følte meg helt grønn når jeg skulle sette på han alt utstyret i stad. Nå var det ikke mye utstyr sånn egentlig, men jeg blir alltid litt usikker første gangen jeg gjør noe. På med gjordten som viste seg å være være for stor, men den var litt i største laget. Heldigvis kunne jeg bytte ut den ene med en dressurgjordt jeg hadde så den ble akkurat passe. Så var det på med hodelag uten tøyler. Til sist på med benbelegg og tømmekjøringstømmene. Kvikk stod der så tålmodig og fin. Så ut som om han koste seg, han liker godt å bli dullet med. 

Tømmekjøring

Så var det min tur til å tømmekjøre/tømmelongere. Fikk god hjelp av Anne på stallen både når jeg skulle på med utstyret hans og vi skulle ut på utebanen. Er ikke bare bare å styre for førstegangen med disse tømmekjøringstømmene. 🙂 

Vi startet i skritt hvor jeg fikk en innføring i hvor jeg skulle stå i forhold til hesten og hvordan jeg skulle styre. Så litt trav. Virket som han likte det, han gikk i form og ble litt ivrig. Det kom et lite bukk, men etter en kjapp korrigering så var det det eneste som skjedde. Han var ikke helt lydig, han merket jo at jeg var usikker så han prøvde utnytte dette. Vi trente da lydighet skritt- trav- skritt- stopp- skritt- stopp. Neste gang blir det bedre da jeg vet litt mer hvordan ting fungerer. Jeg trenger ikke være engstelig for hvordan Kvikk skal reagere på store lastebiler eller ukjente lyder lenger. Når vi var på utebanen kom det et rimelig høyt tut og en gedigen lastebil parkerte ikke langt unna oss. Kvikk han brydde seg ikke om det i det hele tatt. Han var opptatt av å trene. 

Fin dag for tobeint og firbeint. 

Gleder meg masse til neste gang. Må trene litt på egenhånd, men vil nok spør om litt assistanse fra de litt drevne kjørefolka på stallen. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Sprangrytter jeg?

Læremester i sprang – Kvikk