in ,

Heldige meg som har drømmehesten

Jeg må si jeg er utrolig heldig som har mulighet til å holde på med hest. Kvikk blir bare mer og mer DRØMMEHESTEN med store bokstaver. Kvikk har virkelig forandret seg den siste tiden. Han viser meg bare mer og mer at jeg kan stole på han, at jeg virkelig kan slappe av og kose meg. 

Drømmehesten

Jeg har sagt det før, men jeg blir bare mer og mer glad for at jeg ikke klarte å gjennomføre salget av Kvikk for to år siden. Jeg er glad jeg valgte å beholde min hest
Tenk om jeg skulle gå glipp av den tiden vi er i nå. 

Drømmehesten

Ikke bare er jeg så heldig at jeg har drømmehesten, men jeg er så heldig at jeg har en erkenorsk rase. Fjordingen tåler vær, vind og kulde godt. Etter et par rolige dager slik at han ble vant med kulden så har ikke Kvikk vist noe ubehag selv om vi har praktisert vanlig ridning i minusgrader, dette selv om gradestokken har bikket minus 15. Dette er for så vidt ute, inne i ridehuset så er det selvsagt ikke like kaldt. 

Drømmehesten min

Dressur

Selv om jeg har syntes at sprang har vært veldig moro så er dressur absolutt min gren. I det minste nå 😁 Må innrømme at jeg gjerne skulle ha hoppet igjen, men han kan være litt heit når det kommer til sprang. Nå er det ikke sikkert at han hadde vært heit om jeg hadde tatt han med på sprangbanen nå. Gymnastikkhopp for eksempel er ganske moro og jeg tror vi fint kunne gjort det.

Mulig jeg må forklare litt her.. Tidligere har jeg holdt Kvikk tilbake og holdt meg fast i tøylene. Det gjør jeg ikke lenger og jeg har begynt å ri han godt frem. Galopprytmen er på plass og jeg har begynt å jobbe med å ri han på tøylen i alle gangarter.

Det er så moro nå og han er så fin. Man ser tydelig at han er mer fornøyd og ja, jeg tørr påstå at han er mer lykkelig. Vi begge har det så mye mer moro når vi rir nå. Han er mer kosete og hengiven. Som jeg startet med Kvikk har virkelig blitt drømmehesten med store bokstaver. Jeg håper jeg har han i mange mange år til ❤

Lykkelig hest

Merker det virkelig godt på Kvikk at han er fornøyd. Ting som tidligere har gjort han til en bølle har ikke dette utfallet på han lenger. Som for eksempel tidligere når det har dryppet vann (kondens) fra taket som har truffet han et eller annet sted på kroppen så har han kastet på seg eller bukket. Nå dersom han får dette kalde vannet på seg så gjør han ingenting, han fortsetter å jobbe. Det samme om det har kommet noen inn eller at det har gått noen ut av hallen så har han kunnet “skvettet”, det gjør han ikke lenger.  Selv ikke om det raser fra taket har noe særlig påvirkning på han lenger. 
Kvikk, og jeg, er opptatt med å jobbe og kose oss 😅❤

Som du ser av bilde over så er jeg inne i en rød periode. For å matche Kvikk så har jeg på meg hjemmestrikkede røde lange mariussokker som jeg bretter over ridestøvel-kanten. Mamma har strikket rød hals og røde pulsvanter. Jeg blir som et lite barn når jeg holder på med hest, gleder meg til å matche i rødt denne uken. Jeg har brukt det røde så å si hver eneste dag den siste tiden, så jeg får bruke noe av det andre jeg har før jeg bruker det røde igjen 😅

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

One Comment

Leave a Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Dressurridning på vinteren

Ridning i minusgrader

Tannsjekk på hest

Tannsjekk av hest