in

Min hest

Jeg hadde bestemt meg for å selge min hest for å gå over til en større og mer dressurbetont hest. Han lå ikke lenge ute til salgs før interesserte meldte seg. Prøveridning ble avtalt og bud ble gitt. Budet var ganske greit, men jeg klarte ikke selge han. Jeg som hadde vært så sikker på å selge han klarte det nå ikke. Magefølelsen sa nei. Kvikk er min hest og for nå så vil han bli hos meg. 

Grunnen til at jeg kom til det punktet at jeg ville selge Kvikk var at ridningen stagnerte. Jeg var stressa, han var stressa. Det var ikke moro å ri lenger. Jo mer vi trente, jo mer stressa ble vi. Kvikk prøvde å vise meg at han ikke var så veldig fornøyd. Det ble liksom en litt “ond sirkel”. 
Når jeg flyttet Kvikk til Uller så ville jeg ikke ri, men min hest må mosjoneres hver dag. Om han ikke får en form for mosjon hver dag så får han så mye energi at han blir litt tøysete. 
Så jeg hadde ikke noe valg, ri måtte jeg. 

Kvikk stortrivdes med en gang i paddocken på Uller, han brukte litt lenger tid for å roe seg på boks. Han brukte ca helgen på seg på å skjønne at her skulle han bo. Han har bodd i samme stall i 13 år så skjønner godt at han syntes det var rart og at han ville “hjem”. 

Dagene gikk og Kvikk slo seg helt til ro på Stall Uller. Det er veldig tydelig at han stortrives og har slått seg helt i ro. Han er blid og fornøyd igjen. 
Det er moro å ri igjen. Vi begge gir alt og trener godt igjen. Instruksjon 1 til 2 dager i uken, longsjering, tur og masse egentrening. Viktig med variert trening for både hest og rytter. 

Blid og fornøyd hest etter longsjering og en liten gåtur.

Føler at jeg gjorde lurt i å beholde Kvikk ❤. Med riktig og positiv trening og ikke minst masse tålmodighet kan ingenting stoppe oss. Kvikk er i dag på høyere nivå enn meg, med litt hjelp vil han kunne komme seg opp på MB som er min drøm. Her må vi smøre oss med masse tålmodighet da jeg er på LB med noen mangler 🤣

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Kvikk flyttet til Stall Uller

Livet med hest smiler