in

Ridning i minusgrader

Dressurridning på vinteren

Altså ridning er noe man kan gjøre hele året. Uansett hva slags ridning man driver med, da om det er dressurridning, hobbyridning, sprang osv så er dette noe man kan gjøre hele året. Ridning er bare litt vanskeligere på vinteren når kulden setter inn for fullt. Selvsagt om man har oppvarmet ridehus så er problemet løst med en gang, men det har ikke jeg tilgang på. 

Ridning i 12 minus

Når kulden setter inn for fullt så må man ta hensyn til hesten og seg selv. Tenk deg selv at du tar en joggetur når gradstokken bikker 10 minus, det vil da svi i lunger og det kjennes som om ansiktet faller av på grunn av frostskader. Nå har jo jeg en fjording som er hardfør og tåler det meste av vær og vind. Likevel når kulden nå satt inn for fullt så valgte jeg å gi han en dag hvor han kunne bli litt vant med klimaet. 

Så første dag, fredag tror jeg det var, med ordentlig kulde leide jeg Kvikk en god tur ute før vi gikk litt i ridehuset. 

Ridning på vinteren, leietur

Vi har en fin ridesti i nærheten av stallen så vi gikk der først. Var ganske koselig å gå der i skumringen, men det var fryktelig kaldt. Kvikk gikk og tittet overalt, vi hørte barnelatter fra jordet uten at vi så noe til barna. Han gikk ved siden av meg i et passende tempo, han gikk ikke å tuslet akkurat. 

Ridning

Etter fredagens leietur har vi egentlig ridd som normalt. Vi koser oss sammen og har blitt et mye bedre team. Kvikk er så fornøyd for tiden, han trives godt med måten jeg nå rir han på. Er så rart å tenke på at jeg ikke har forstått dette tidligere. 

Ridning i minusgrader

Når jeg rir nå så rir jeg på mye lengre tøyler enn hva jeg har gjort tidligere og jeg har sluttet å klamre meg fast til tøylene når jeg rir. Jeg stoler mye mer på Kvikk nå og han får ut den energien han har på en god måte. Mitt forrige innlegg handlet om hvor sprek Kvikk har vært etter at det ble litt kaldere. 
Jeg starter rideøkten med å skritte rundt før jeg begynner å trave, da i lettridning. Kvikk går godt frem for egen maskin og jeg trenger ikke “mase” han frem lenger. Traven og galoppen har blitt så mye bedre. Det er så moro å ri for tiden 🤩

Tåler vær og vind

Kvikk tåler vær og vind godt. Han trenger ikke å ha på seg de tykkeste dekkene inne eller ute, han er fortsatt varm og god. Jeg pleier ikke bruke skrittedekken når vi varmer opp før ridning, men jeg har nå begynt med nye underlag under bandasjene. Mamma har strikket fine grå bandasjeunderlag i ull til han. Virker som om han setter pris på de. Han står stille når jeg tar de på og holder seg varm og god hele tiden. 

Ut i minusgrader

Håper vinteren får bli en stund til, men det hadde vært fint om det kunne holdt seg på en 5-6 minus. 

Deilig å slappe av litt etter en økt ute i kulden. 

Ridning i minusgrader - må slappe av litt også

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Sprekere hest i kulda

Sprekere hest i kulda

Heldige meg som har drømmehesten