in , ,

Treningshelg og dugnad

Denne helgen hadde jeg gledet meg til lenge. Jeg hadde meldt meg på trening for EB på Vesla. Vesla er ponnitrollet jeg falt av i november 2013, etter dette fallet fikk jeg en liten sperre. Jeg husker godt det første jeg tenkte der jeg lå på bakken i ridehuset – båren er bak døren inn til hallen, det neste jeg husker er at jeg ser Vesla rygger bakover og rett før hun går på meg der jeg ligger løper hun i full galopp ut av ridehuset og rett inn i sin trygge boks. Hun ble skremt og jeg var alt for nybegynner til å kunne holde meg på. Dette fallet gjorde at jeg ble sykmeldt i 2 uker og har fått en liten skade i ryggen, kiropraktoren sier jeg har fått whiplash.

Etter fallet har jeg ikke likt å ri henne og jeg har blitt veldig forsiktig når jeg driver med hest. Jeg ser alle de uheldige situasjonene som kan skje og holder da igjen i stedet for å slippe meg løs. Fryktelig kjedelig å ha fått en slik sperre.

Treningshelg

Jeg meldte meg på dressurtrening lørdag og søndag for Ellen Birgitte Fabrot, fantastisk instruktør. Jeg er lei av at en hendelse som skjedde når jeg var i startfasen skal få “holde meg tilbake”, nå skal jeg videre.

Ikke bare skulle jeg på privattime med EB, jeg måtte reise til en annen stall, Uller. Jeg fikk sitte på med June og Generalen som også skulle på time. Jeg har da ikke hestehenger eller hengerlappen. Denne helgen ble det mye nytt og mye å lære. Det å laste på og av hestehengeren er ikke bare bare, Vesla gikk nesten rett på hengeren hun trengte bare et par tre sukkerbiter. June som lastet henne på, jeg var nok litt vel nervøs. Jeg lastet på Generalen, eller for å være helt ærlig så lastet Generalen seg på selv. 🙂 Når jeg skulle laste Vesla av i går klarte jeg ikke følge fort nok etter henne ut, min reaksjon var å prøve å holde henne igjen. Dette var det dummeste jeg gjorde, jeg har nå “brennmerker” på 4 fingre på høyre hånd etter leietauet. I dag lærte jeg meg hvordan jeg skulle gjøre det og det var null stress.

På timen i går trente vi mye ridevei, kontroll og rett og slett bli sikker på meg selv. I dag pushet vi mer og videreutviklet treningen vi hadde i går. I går testet hun meg mye, men hun ga opp og lot meg være lederen, i dag var det nesten ikke noe testing i det hele tatt. Kun jobb og kos. Etter timen i går og i dag stod vi å koste og så på de andre hestene på banen, så vi trente litt tålmodighet også.

Mannen min var med å tok en del bilder i går:

Timen har startet

Treningshelg

Jeg må si jeg synes Vesla ble fin i det nye grønne settet mitt. 

Vesla i grønt

Viktig å gi ros.

Ros må man ha

Galopp. 

Morgin

Vi fikk kjørt oss begge to. 

Morgin Vesla

2 stk som er fornøyde etter timen.

Fornøyde

Her er forresten en liten videosnutt av oss på treningen:

Treningen søndag har jeg ingen bilder av, mens jeg var på time var mannen min hos min mor og hjalp til med å legge tak. Kjekt med en mann som kan hjelpe til mens jeg har en treningshelg. Jeg tror jeg har den beste mannen som finnes i hele verden. 🙂 Gleder meg til neste treningshelg allerede.

Han har forøvrig lært seg Photoshop, så han lagde dette bildet til meg (lurer på om han prøver å si meg noe) :Profilbilde face

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Middagstips denne uken, bør prøves

Treg start på uken