in ,

Hvorfor “må” man ri for instruktør?

Dressurrytter

Jeg fikk et spørsmål her om dagen. Hvorfor må man ri for instruktør? Du skal vel ikke akkurat ri NM. Først så ble jeg litt provosert av spørsmålet før jeg fikk tenkt meg litt om. 

Så hvorfor rir jeg for instruktør?

Når jeg var yngre så var jeg på to rideleirer samt at jeg deltok på rideskole en eller to semestre. Utover dette leide jeg hester på nybegynnertimer og møkket i helgene for å få lov å ri en hest på tur. Jeg startet først å lære meg å ri “ordentlig” når jeg startet å ri på voksenkurset i rideskolen til Fortuna Rideklubb august 2013. Så jeg begynte ikke å ri fast før jeg var 32 år gammel. Jeg rei fast da en gang i uken frem til mars 2016. 
Jeg kjøpte Kvikk i mars 2016 så jeg begynte da å ri på privattimer for Marit Hemmingby i både dressur og sprang. Jeg begynte så å ri for Helene Sørum i dressuren og Elise Pettersen i sprangen. Etter at jeg flyttet til stall Uller så begynte jeg etter hvert å ri for Gunn Skovholt. 

Rir for instruktør

Gunn Skovholt

Jeg rir for instruktør Gunn Skovholt for å lære meg å ri hesten min på en korrekt måte. Hesten skal gå godt nok frem og ha riktig takt i alle gangarter. Hesten, og rytter, skal gjøre øvelsene korrekt. Min hest, som er en gammel rideskolehest, kan alle knepene for å slippe å unna på lettest mulig måte. Dette selv om han elsker å jobbe. Likevel så lurer han seg unna og gjør kan gjøre øvelsen slik at det blir lettest for han. 

Jeg vet ikke hvordan en dressurøvelse skal se ut eller kjennes ut. Til det har jeg ridd alt for lite samt at jeg kan for lite. Jeg som ønsker å satse på dressuren, og nei min ambisjon er ikke å delta på Fjordhest NM eller noe. Jeg ønsker å bli god nok til å starte  på dressurstevne i LA i det minste. For å komme meg dit trenger jeg virkelig å ri for instruktør. Kvikk kan øvelser opp til LA + litt til. Drømmen tidligere har vært å starte i middels, men med denne ekvipasjen så tror jeg ikke det er helt mulig. 
Kvikk gir ingenting gratis, man må hele tiden sitte å pushe han frem. Samt at denne rytteren foreløpig ikke klarer å ha rolige hender og stille ben eller å holde presset oppe i mer enn 15 min av gangen 🙄

dressurtime for instruktør

Progresjon

Kvikk og jeg har kommet mye lenger nå. Jeg tør ri han frem og fart er ikke skremmende lenger. Tidligere har jeg holdt han igjen.
Jeg liker fortsatt ikke porten da han kan skvette når noen kommer inn, men merker at jeg ikke tenker så mye på den lenger og at han ikke bryr seg så mye lenger. Han har blitt mer vant til at det er mørkt og at den nye grusen ved inngangen til ridehallen bråker litt når noen går der. 
Jeg må innrømme at dersom jeg ikke hadde hatt mine tilbakefall som den jeg hadde her om dagen så hadde vi nok hatt en mye bedre progresjon. 

Om du ikke fikk med deg tilbakefallet jeg hadde så kan du lese om de her:

Jeg ble sinna!

Er alt ødelagt?

Takk for at du leste bloggen min. 

Husk å like blondinebloggen på Facebook, da blir jeg veldig glad. 

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Written by Tonje

Det er håp i rosa

Det er håp ❤

Fineste fjordingen - Sperre

Det går nå fremover ❤